Žiedai su deimantais: į ką vertėtų atsižvelgti

Žiedai su deimantais: į ką vertėtų atsižvelgti

Sprendimas pirkti žiedą su deimantu nėra pigus sumanymas. Šie išskirtiniai, spindintys brangakmeniai kiekvieną progą padaro įsimintina, o kiekvieną akimirką - ypatinga. Nenuostabu, kad daugelis papuošalų mėgėjų savo ypatingas akimirkas nusprendžia pažymėti deimantais – ypač deimantiniu žiedu. Žiedai su deimantais yra puikios dovanos – ir visiškai nesvarbu, ar dovanojate jį mylimam žmogui, ar perkate sužadėtuvių proga, ar lepinate save šiais ypatingais akmenimis, nes deimantams paprasčiausiai nėra lygių.

Tačiau nepaisant to, kodėl nusprendžiate įsigyti žiedą su deimantais, beveik visuomet šiems nuostabiems papuošalams tenka skirti nemenką pinigų sumą. Todėl prieš atliekant tokią reikšmingą investiciją, labai svarbu būti tikriems, kad žiedas su deimantais būtų originalus ir atitinkantis jūsų ar žmogaus, kuriam jį ruošiatės dovanoti, skonį. Taigi, į ką vertėtų atsižvelgti ieškant tobulo žiedo su deimantais?

Pasirinkite patikimus juvelyrus

Nuolat augant juvelyrikos rinkai, žiedą su deimantais galima labai lengvai įsigyti bet kada – ypač, jei naudojamasi internetinėmis juvelyrikos dirbiniais prekiaujančiomis parduotuvėmis. Pasirinkimo laisvė praktiškai neribojama, be to, daugelis parduotuvių dažnai taiko nuolaidas. Tačiau didelis žiedų su deimantais populiarumas taip pat lėmė, kad rinkoje atsirado ir nemažai padirbtą produkciją siūlančių nesąžiningų prekeivių. Todėl pirkti žiedus su deimantais visuomet reikėtų tik iš patikimo ir gerai žinomo juvelyro – nesvarbu, ar tai darysite internetu, ar fizinėje juvelyrinių prekių parduotuvėje.

Nesusigundykite žemomis kainomis – ieškokite juvelyrų, kurie šioje rinkoje veikia jau daug metų ir yra užsitarnavę gerą vardą. Be to, prieš priimdami galutinį sprendimą taip pat įvertinkite jų garantijos ir pinigų grąžinimo politiką.

Patikrinkite žiedo su deimantais dydį

Žiedo dydis yra ypatingai svarbus veiksnys ieškant tinkamiausio varianto. Tačiau nemaža dalis žmonių gilindamiesi į kitas detales tiesiog pamiršta apie pagrindinius dalykus, todėl galiausiai įsigyja žiedą, kuris jiems netinka. Kad taip nenutiktų, žinokite tikslius savo piršto, ant kurio planuojate mūvėti žiedą, išmatavimus, o tuomet pasirinkite tinkamo dydžio žiedą.

Nustatykite savo biudžetą

Jei į žiedų su deimantais paieškas leidžiatės nenustatę savo biudžeto, labai lengvai ir greitai galite susidurti su neplanuotai didelėmis išlaidomis – išleisite gerokai daugiau pinigų nei turėtumėte. Kad taip nenutiktų, prieš pradėdami žiedo paieškas turite objektyviai įvertinti savo finansines galimybes ir numatyti žiedui su deimantais skirtą biudžetą.

Sužinokite viską apie „4C“

Tai yra deimantų kokybės vertinimui taikomas tarptautinis standartas, todėl jei norite būti tikri, kad pasirinksite tinkamą žiedą su deimantais, pats metas susipažinti su šiuo svarbiu standartu.

  • Briaunavimas: Iš „4C“ svarbiausiu laikomas deimanto briaunavimas. Nuo jo priklauso, kaip deimantas atspindi šviesą. Lyginant su gerai nušlifuotu brangakmeniu, prastai nušlifuotas mažiau spindės ir nebus toks išraiškingas. Tuo tarpu dėl tam tikrų formų, pvz., markizės ar princesės, deimantas gali atrodyti didesnis nei yra iš tikrųjų.
  • Spalva: Deimanto spalva vertinama spalvų skalėje nuo D iki Z. D klasės bespalviai deimantai yra brangiausi iš visų klasių. Deimanto kaina mažėja nuo D iki Z – pastarajai klasei priskiriamas deimantas yra šviesiai geltonos spalvos.
  • Skaidrumas: Dar vienas „4C“ elementas yra skaidrumas. Deimanto skaidrumą lemia smulkūs deimanto trūkumai arba dėmelės. Šie netobulumai vadinami inkliuzais. Deimantas, kuriame yra daug inkliuzų, yra ne toks skaidrus. Kuo didesnis skaidrumas, tuo deimantas geresnis. Deimantai, kurių skaidrumas yra didžiausias, vadinami nepriekaištingais deimantais. Todėl renkantis žiedą su deimantu į šį deimanto vidaus ir išorės kokybės rodiklį atsižvelgti yra labai svarbu.
  • Karatai: Šiuo terminu apibūdinamas deimanto svoris. Kuo didesnis brangakmenis, tuo didesnis jo karatas. Didėjant karato vertei, didėja ir deimanto kaina. Tačiau turėtumėte nepamiršti, kad dviejų vienodos karatinės vertės deimantų kaina gali skirtis priklausomai nuo kitų jau minėtų trijų „C“.

Susipažinkite su skirtingomis deimantų formomis

Prieš leidžiantis į žiedų su deimantais paieškas labai svarbu žinoti ir apie įvairias deimantų formas. Deimantai gali būti pačių įvairiausių formų. Daugelis vartotojų pirmenybę teikia apvaliems deimantams, tačiau kai kurių formų deimantai gali padėti akimirksniu išsiskirti iš minios ir gali būti pastebimai pigesni už apvalios formos deimantus.

Dauguma neapvalių formų deimantų iš tikrųjų atrodo didesni už to paties karato svorio apvaliuosius. Taip yra todėl, kad jie yra pailgos arba įstrižos formos, todėl atrodo didesni. Antrasis pagal populiarumą po apvalaus deimanto yra princesės (kvadrato) formos deimantas. Ovalo ir kriaušės formos deimantai taip pat šiuo metu gana populiarūs.

Tauriojo metalo pasirinkimas

Svarbu atsižvelgti ne tik į žiede inkrustuotus deimantus ir jų kokybę, bet ir į spalvotąjį metalą, iš kurio pagamintas žiedas. Kai kurie žmonės gali būti alergiški tam tikriems metalams, todėl būkite atsargūs ir pasirinkite apgalvotai.

Patikrinkite deimantą skirtingoje šviesoje

Prieš priimant galutinį sprendimą įsigyti žiedą su deimantais, rekomenduojama jį apžiūrėti esant skirtingoms apšvietimo sąlygoms ir natūralioje šviesoje.

Gaukite sertifikatus

Turite būti tikri, kad tiek centrinis, tiek ir šoniniai deimantai (jei renkatės žiedą su daugiau nei vienu deimantu) inkrustuoti žiede turi sertifikatus, užtikrinančius deimantų autentiškumą. Taip pat patikrinkite ar ant žiedo yra prabos ženklas. Taigi, pirkite žiedą su deimantais tik iš tų juvelyrų, kurie išduoda autentiškumo sertifikatą.

Grįžti į tinklaraštį