Kaip turėtų būti prižiūrimi sužadėtuvių žiedai

Kaip turėtų būti prižiūrimi sužadėtuvių žiedai

Kuomet jūsų ranką papuoš įspūdingo grožio užburiantis sužadėtuvių žiedas, jausitės lyg devintame danguje, tačiau kartu ims rūpėti, kaip turėtumėte jį tinkamai prižiūrėti ir saugoti nuo pažeidimų. Todėl tam, kad atsakymų būtų daugiau nei klausimų, o sužadėtuvių žiedai būtų tinkamai prižiūrimi, pateikiame ir keletą praktiškų patarimų.

Pirmiausia pasirūpinkite sužadėtuvių žiedo draudimu

Labai dažnai apie galimybę apdrausti mums brangų daiktą pagalvojame per vėlai. Todėl siekiant, kad taip nenutiktų ir jums, įsigiję sužadėtuvių žiedą, pasirūpinkite jo draudimu – ypač, jei sužadėtuvių žiede inkrustuotas brangakmenis yra labai brangus. Tokiu būdu jausitės daug ramiau ir išvengsite didelių finansinių praradimų, jei sužadėtuvių žiedas būtų reikšmingai pažeistas ar net prarastas. Tačiau tai tikrai nereiškia, kad apdraudus sužadėtuvių žiedą jo priežiūrai bus galima nebeskirti didelio dėmesio.

Sužadėtuvių žiedo nusiėmimo ypatumai

Kol jūsų sužadėtuvių žiedas yra visai naujas, norėsis jį apsaugoti kiekviename žingsnyje. Žinoma, tinkamas rūpinimasis sužadėtuvių žiedu yra sveikintinas, tačiau perdėtos pastangos kartais gali nulemti ir jo praradimą. Todėl labai svarbu atkreipti dėmesį į tai, kada iš tikrųjų turėtumėte jį nusiimti, o kada to daryti nevertėtų.

Taigi, atsispirkite pagundai savo sužadėtuvių žiedą nusiimti tada, kai plaunatės rankas. Tokiais atvejais žiedą nusimovus ir pasidėjus ant kriauklės krašto ar kito greta esančio paviršiaus, žiedas gali nukristi ir būti sugadintas, įkristi į angą, iš kurios jo nebeištrauksite, arba per neapdairumą galite tiesiog jį palikti ir tokiu būdu prarasite. Tačiau yra situacijų, kuomet sužadėtuvių žiedą turėtumėte nusiimti, ir tarp tokių situacijų neabejotinai yra plaukiojimas baseine, laiko leidimas paplūdimyje, sportavimas ir kita panaši veikla.

Venkite liesti centrinį akmenį

Nors neabejojame, kad jūsų sužadėtuvių žiede inkrustuotas centrinis brangakmenis neapsakomai spindi ir jums norisi jį liesti, stenkitės tai daryti kuo rečiau. Deimantai ir kiti brangakmeniai labai lengvai pritraukia nešvarumus, dulkes ir riebalus. Todėl, kai mūvite ar norite nusiimti savo sužadėtuvių žiedą, stenkitės jį imti ne už akmens, o už metalo iš abiejų žiedo pusių.

Deimantai nėra nepažeidžiami

Turbūt dauguma jūsų ne kartą girdėjote, kad deimanto neįmanoma pažeisti, tačiau iš tikrųjų tai mitas. Nors deimantai yra kiečiausi natūraliai randami brangakmeniai, tačiau ir jie gali įtrūkti, suskilti ar sulūžti. Nepaisant to, kad juvelyrai puikiai išmano ir atlieka savo darbą, tinkamai ir saugiai įtvirtindami bei apsaugodami deimantus žiede, dėl didelio ir stipraus smūgio deimantas gali būti pažeistas, todėl savo sužadėtuvių žiedą vertėtų labiau pasaugoti.

Reguliariai valykite savo sužadėtuvių žiedą

Ant brangakmenio besikaupiantys nešvarumai ir riebalai kenkia jo sąveikai su šviesa. Norint, kad atsiskleistų tikrasis žiede inkrustuoto brangakmenio grožis, žiedą reikia reguliariai valyti. Žiedo priežiūra iš tikrųjų nėra jau tokia sudėtinga. Tiesiog įdėkite jį į indą su šiltu vandeniu ir keliais lašais muilo arba švelnaus indų ploviklio. Žiedą vandenyje galite palikti kelioms minutėms arba ilgesniam laikui. Tada išėmę švelniai jį nušveiskite minkštų šerelių vaikišku dantų šepetėliu. Galiausiai beliks jį nuplauti ir nusausinti. Taip valyti žiedą galite bent kartą per kelias savaites.

Žinoma, labai svarbu pabrėžti, kad valymo metu negalima naudoti stiprių cheminių valiklių. Lygiai taip pat nereikėtų mūvėti savo sužadėtuvių žiedo, jei su jūsų rankomis sąveikauja balikliai ir kitos valymo priemonės, nes jose esančios cheminės medžiagos gali pakenkti tiek žiedo apdailai, tiek ir pačiam brangakmeniui.

Bent kartą per metus žiedą parodykite juvelyrui

Dėl kasdienio sužadėtuvių žiedo mūvėjimo gali atsipalaiduoti kai kurios jo dalys, todėl siekiant užkirsti kelią žiedo pažeidimui ar brangakmenių iškritimui, vertėtų jį bent kartą per metus parodyti profesionaliam juvelyrui.

Grįžti į tinklaraštį