Vyriški papuošalai: apyrankės, žiedai ir grandinėlės

Vyriški papuošalai: apyrankės, žiedai ir grandinėlės

Gana ilgą laiką vyriškų papuošalų pasirinkimas juvelyrinių dirbinių rinkoje buvo ribotas, todėl vyrai rinkdavosi dideles ir storas sidabrines ar auksines apyrankes, arba, nenorėdami dėvėti tokių papuošalų, pasirinkdavo laikrodį ir žiedą, kuris dažnai būdavo jų vestuvinis žiedas. Tuo tarpu šiandien, kai rinka kiekvienam vyrui gali pasiūlyti ypatingai platų vyriškų papuošalų asortimentą, ne retas jaučiasi pasimetęs, nežinodamas, ką jam vertėtų pasirinkti. Todėl pateiksime jums keletą patarimų, kurie turėtų palengvinti vyriškų papuošalų paieškas.

Į ką turėtumėte atsižvelgti

Vyrai apie papuošalų pasirinkimą dažnai galvoja visiškai kitaip, nei apie drabužių ar kitų aksesuarų paieškas. Tačiau iš tikrųjų tarp jų pasirinkimo nėra didelio skirtumo – viskas visuomet galiausiai priklauso nuo to, kas jus labiausiai traukia ir atitinka jūsų stilių, todėl per daug apie tai negalvokite. Stenkitės pasirinkti universalesnius papuošalus, kurie jūsų įprastam kasdieniam įvaizdžiui galėtų suteikti daugiau patrauklumo.

Reikėtų pasirinkti tokią vyrišką apyrankę, žiedą ar grandinėlę, kuri neužgoš jūsų įvaizdžio, bet bus stilingu jo akcentu ir skoningu aksesuaru, kuris įprasmintų jūsų asmeninį stilių. Toks papuošalas gali tapti neatsiejama jūsų asmenybės dalimi ir galėsite juo puoštis ne vienus metus.

Vyriškos apyrankės

Vyriškų apyrankių pasirinkimo atveju labai nesudėtinga suformuoti rafinuotą įvaizdį – ypač, jei pasirenkate apyrankes sluoksniuoti. Pavyzdžiui, galite rinktis ant tos pačios rankos dėvėti tradicinio stiliaus auksinę apyrankę, kurią derintumėte su kitokios tekstūros apyranke iš odos. Ir tokiame skirtingų medžiagų derinime nėra nieko netinkamo ar „nemadingo“. Dabartinė laisvė sluoksniuoti papuošalus atveria daug platesnes galimybes.

Jei ketinate puoštis iš karto keliomis vyriškomis apyrankėmis, būtinai stenkitės tinkamai subalansuoti savo įvaizdį. Pasirinkus stilingą auksinę apyrankę, ji puikiai atrodys ir viena, o jei norite suteikti savo įvaizdžiui daugiau išskirtinumo ir puoštis keliomis apyrankėmis, jas rinkitės  kruopščiai, kad sukurtas derinys būtų subtilus ir neatrodytų per „sunkus“. Jei ant vienos rankos jau nešiojate laikrodį ir vestuvinį žiedą, galite ieškoti ant kitos rankos riešo tinkančios vyriškos apyrankės, kuri taptų daugiau elegancijos jūsų stiliui suteikiančiu akcentu.

Vyriški žiedai

Jei mėgstate masyvius žiedus, galite apsiriboti vienu – ypač, jei žiedas yra auksinis su inkrustuotais brangakmeniais. Jis puikiai atrodo vienas, todėl prie jo nereikia jokių kitų papildomų papuošalų. Tačiau jei jūsų nuotaiką ir stilių visada lydi drąsesni sprendimai, ant tos pačios rankos galite mūvėti ir dar vieną žiedą, tačiau iš viso jų neturėtų būti daugiau nei du. Renkantis vyriškus žiedus, rekomenduojama vadovautis viena paprasta taisykle, t.y. „mažiau yra daugiau“.

Reikėtų atsižvelgti ir į savo gyvenimo būdą bei kasdienę veiklą. Jei žiedas bus labai platus ir sunkus, jį gali būti nepatogu mūvėti aktyvų gyvenimo būdą mėgstančiam vyrui. Toks žiedas gali trukdyti, jei didžiąją dienos dalį praleidžiate dirbdami kompiuteriu ar fizinį darbą rankomis. Todėl tokiais atvejais geriausiai tiktų lengvi ir aptakūs vyriški žiedai, ne daugiau nei 6 mm pločio.

Kaklo papuošalai

Jei norite vyriško kaklo papuošalo, rinkitės tokį, kurį būrų galima lengvai nešioti tiek derinant prie marškinių ar marškinėlių, tiek prie drabužių stačiu ar kitokiu kaklu. Moderni vyriška grandinėlė, kurios ilgis siekia iki krūtinės vidurio, gali suteikti daugiau išskirtinumo jūsų įvaizdžiui. Be to, stenkitės pasirinkti ką nors unikalesnio ir solidesnio.

Nepamirškite, kad grandinėles galite sluoksniuoti. Galite pradėti nuo maždaug 60 cm paprastos grandinėlės su pakabuku arba be jo, ir sluoksniuoti ją su 55 cm grandinėle su pakabuku, kad suteiktumėte savo kasdieniam stiliui daugiau žavesio. Taip pat galima derinti ir skirtingus metalus.

Pabaigai

Nepaisant to, kokius vyriškus papuošalus pasirinksite ir kaip nuspręsite juos nešioti, visi jie turėtų būti patogūs ir atitikti jūsų individualų skonį. Tik tokiu būdu kiekvienas jūsų dėvimas papuošalas pagyvins jūsų įvaizdį ir suteiks jums daugiau pasitikėjimo savimi.

Grįžti į tinklaraštį