Svarbūs aspektai renkantis sužadėtuvių žiedą

Svarbūs aspektai renkantis sužadėtuvių žiedą

Turbūt visiems savaime suprantama, kaip pagal senąsias tradicijas prašyti savo mylimosios rankos ištariant kelis stebuklingus žodžius priklaupus ant kelio, tačiau kažin ar kiekvienam aišku, kaip išrinkti sužadėtuvių žiedą? Tai svarbus žingsnis prieš vedybas – tarsi dviejų žmonių meilės įrodymas, liudijantis norą drauge praleisti visą likusį gyvenimą! Be to, sužadėtuvių žiedas paprastai būna ir vienas brangiausių kada nors įsigytų juvelyrinių dirbinių. Norint pasirinkti tinkamai, naudinga susipažinti su keliais svarbiais aspektais, susijusiais su sužadėtuvių žiedo pasirinkimu.

Žinokite, kokius papuošalus mėgsta jūsų antroji pusė

Šiuolaikinėje juvelyrinių dirbinių rinkoje papuošalų pasirinkimas yra labai platus – deimantai, rubinai, smaragdai, safyrai, auksas, platina, sidabras ir kt. Kartais gali atrodyti labai sudėtinga pasirinkti tinkamiausią variantą iš tokios didelės gausos. Ir būtent todėl reikėtų iš anksto gerai pagalvoti, koks akmuo, žiedo aptaiso tipas ir tauriojo metalo spalva galėtų labiausiai patikti jūsų sužadėtinei. Žinoma, tikrai neturėtumėte jos to paklausti tiesiogiai (juk tokiu atveju tik sugadintumėte jos laukiančią staigmeną ir išduotumėte savo būsimus ketinimus), tačiau visuomet galite atsižvelgti į tai, kokio dizaino papuošalus ji mėgsta, arba pasiteiraukite jos artimiausios aplinkos žmonių, kad sužinotumėte, kas jai galėtų labiausiai patikti.

Išsiaiškinkite savo mylimosios žiedo dydį

Jei dar nežinote, koks yra jūsų mylimosios žiedo dydis, geriausia išeitis būtų slapta pasiskolinti vieną iš jos mūvimų žiedų ir nukeliavus pas juvelyrą jį išmatuoti. Tačiau nepamirškite, kad turėtumėte pasirinkti žiedą, kurį ji mūvi ant kairės rankos bevardžio piršto. Jei tokio žiedo neatrasite, arba rasite tik ant dešinės rankos piršto mūvimą žiedą, nors kairiosios ir dešiniosios rankos pirštai gali skirtis savo dydžiu, tas skirtumas neturėtų būti didelis ir prireikus padovanoto žiedo dydį turėtų būti nesudėtinga pakoreguoti.

Auksas ar platina

Kokį taurųjį metalą nuspręsite pasirinkti, priklausys tik nuo jūsų antrosios pusės individualaus skonio. Galbūt ji mėgsta tradicinius sprendimus, todėl dairysitės geltonojo aukso? O gal jai patiktų baltasis arba rožinis auksas? Ji dievina platiną? Kiekvienas metalas pasižymi skirtingomis savybėmis ir nevienodu tvirtumu bei ilgaamžiškumu, todėl pagalvokite, kokie būtų pagrindiniai prioritetai, koks yra jūsų mylimosios gyvenimo būdas ir kaip dažnai bus mūvimas sužadėtuvių žiedas. Visa tai lems ir tauriojo metalo pasirinkimą.

Nuspręskite, kokį brangakmenį pasirinksite

Deimantams nei kietumu, nei spindesiu neprilygs jokie kiti brangakmeniai. Deimantas gali atlaikyti kasdienį dėvėjimąsi ir puikiai atrodyti daug metų. Todėl nenuostabu, kad sužadėtuvių žiedai su deimantais nuo seno yra tapę tradiciniu pasirinkimu.

Tačiau deimantai nėra vieninteliai populiarūs brangakmeniai, naudojami sužadėtuvių žiedų gamyboje. Nuo jų beveik neatsilieka rubinai ir safyrai, kurių kietumo laipsnis taip pat yra labai aukštas – jie yra antroje vietoje po deimantų ir taip pat ilgai tarnauja. Labai populiarūs yra ir smaragdai, nors šie brangieji akmenys savo kietumu ir patvarumu nusileidžia deimantams, safyrams ir rubinams. Jei smaragdai inkrustuojami į auksą, jie būna tinkamai apsaugoti ir ilgiau tarnauja. Tuo tarpu akmenų, kurių kietumas pagal Moso skalę, yra mažesnis nei 7 balai, reikėtų vengti, nes jie nebus tinkami kasdieniam dėvėjimui ir gali būti daug greičiau pažeisti.

Nepamirškite „4C“

Jei nuspręsite savo mylimajai padovanoti sužadėtuvių žiedą su deimantu, turėtumėte nepamiršti ir apie „4C“ (klasifikavimo sistema naudojama visame pasaulyje ir yra patikimas kokybės rodiklis). „4C“ – tai deimanto spalva, skaidrumas, briaunavimas ir karatai. Pagal šiuos pagrindinius keturis kriterijus vertinama deimanto kokybė. Jei ieškote žiedo su deimantu, pirmiausia įvertinkite šiuos kriterijus. Tačiau nepamirškite, kad jei deimantinis sužadėtuvių žiedas bus mūvimas kasdien, deimantas nebūtinai turi būti pačios aukščiausios klasės.

Deimanto forma

Renkantis deimantinį sužadėtuvių žiedą, labai svarbi yra ir deimanto forma. Apvalūs, ovalo ir kriaušės formos deimantai paprastai pasižymi didžiausiu spindesiu, o stačiakampio ir emeraldo formos deimantai dėl savo išskirtinės formos suteikia žiedui daugiau unikalumo ir elegancijos. Ir tai nėra vienintelės deimantų formos – nereikėtų pamiršti ir princesės, markizės, pagalvėlės aštuonkampio ar širdelės formos deimantų, todėl gerai pagalvokite, kas galėtų labiausiai patikti jūsų antrajai pusei.

Grįžti į tinklaraštį