Patarimai, kaip sužadėtuvių žiedui išsirinkti tinkamiausią metalą

Patarimai, kaip sužadėtuvių žiedui išsirinkti tinkamiausią metalą

Kai ateina metas rinktis sužadėtuvių žiedą, yra daugybė veiksnių, į kuriuos reikia atsižvelgti. Nors galite norėti susitelkti į sužadėtuvių žiedui tinkamiausius deimantus ar patį žiedo stilių, vis dėlto ne ką mažiau svarbu pagalvoti ir apie metalą, iš kurio bus pagamintas sužadėtuvių žiedas. Todėl jei sužadėtuvių žiedo pasirinkimą pradėsite nuo metalo rūšies, galiausiai atrasite žiedą, kuris atitiks jūsų antrosios pusės stilių ir bus ilgaamžis.

Atsižvelkite į savo antrosios pusės stilių

Pirmiausia, prieš pradedant sužadėtuvių žiedo paieškas, turėtumėte atkreipti dėmesį į savo sužadėtinės stilių, o tuomet ieškokite tinkamo metalo ir spalvos, kurie geriausiai papildytų jos stilių. Vienas pirmųjų dalykų, apie kurį reikėtų pagalvoti ieškant tinkamiausio metalo, tai jūsų mylimosios mėgstamiausi papuošalai.

Pavyzdžiui, jei jūsų būsima sužadėtinė mėgsta šaltesnius atspalvius ir sidabro spalvos papuošalus, tuomet jai galėtų puikiai tikti platininis arba baltojo aukso sužadėtuvių žiedas, o jei jai labiau patinka šiltesnių tonų papuošalai, galite rinktis rožinio arba geltonojo aukso sužadėtuvių žiedą.

Tuo tarpu, jei nuspręsite maišyti baltąjį ir geltonąjį auksą, toks sužadėtuvių žiedas galės būti lengvai priderintas prie bene bet kurio jūsų antrosios pusės turimo papuošalo. O jei sužadėtuvių žiedas bus su deimantu, jį inkrustavus į žiedo dalį, kuri yra iš platinos ar baltojo aukso, galėsite išryškinti deimanto žavesį ir spindesį.

Auksas

Auksas yra pats populiariausias taurusis metalas, kuris dažniausiai pasirenkamas sužadėtuvių ir vestuvinių žiedų gamybai (bei visiems kitiems juvelyriniams dirbiniams). Grynasis auksas yra 24 karatų, tačiau toks auksas yra per minkštas, kad jį būtų galima naudoti sužadėtuvių žiedams gaminti, todėl jis yra lydomas kartu su kitais metalais, tokiu būdu padidinat jo tvirtumą.

Dažniausiai auksas būna 18, 14 arba 10 karatų. Tokiais atvejais auksas yra lydomas kartu su kitais metalais, pvz., variu, nikeliu, cinku ar sidabru, suteikiant papuošalui daugiau tvirtumo ir ilgaamžiškumo. Aukso atspalvį ir spalvą lemia naudojamų metalų lydinių rūšis ir procentinė dalis. Auksiniai sužadėtuvių žiedai paprastai būna trijų spalvų – geltonojo, baltojo arba rožinio aukso.

Geltonasis auksas

Geltonasis auksas yra klasikinis pasirinkimas – tiek sužadėtuvių, tiek ir vestuviniams žiedams. Nors kurį laiką jis tarytum buvo praradęs savo iki tol turėtą didelį populiarumą, pastaruoju metu jis vėl grįžta į madą ir jį renkasi vis daugiau porų.

Baltasis auksas

Baltasis auksas savo sidabriškai baltą spalvą įgauna dėl jo geltonojo aukso lydymo su variu, nikeliu (arba paladžiu) ir cinku. Baltojo aukso sužadėtuvių žiedai būna padengti rodžiu, kuris yra atsparus įbrėžimams ir dilimui, suteikiant baltajam auksui spindinčią išvaizdą. Tačiau bėgant laikui rodžio danga nusidėvi, todėl sužadėtuvių žiedą reikia pakartotinai padengti.

Rožinis auksas

Rožinis auksas pasižymi šiltu rausvu atspalviu, kuris yra išgaunamas geltonąjį auksą lydant kartu su variu. Tai yra pakankamai dažnas pasirinkimas sužadėtuvių žiedų gamyboje, kadangi rožinis auksas yra labai romantiškas ir šiltas.

Platina

Platina yra natūraliai baltas metalas, kuris pasižymi elegantišku ir laikui bėgant neblunkančiu blizgesiu. Platina yra dažnas pasirinkimas sužadėtuvių ir vestuvinių žiedų gamyboje, tačiau kartu yra ir vienas brangiausių bei rečiausių (platina yra net penkis kartus retesnė už auksą) metalų. Tai yra labai ilgaamžis taurusis metalas, kuris tarnauja ištisus dešimtmečius, o dėl savo didelio tvirtumo jis tampa ir populiariu pasirinkimu deimantams įtvirtinti. Taip pat platina yra ir hipoalergiška, todėl puikiai tinka jautrią odą turintiems ir alergiškiems žmonėms.

Pabaigai

Kai jau susipažinote su pagrindiniai sužadėtuvių žiedų gamyboje naudojamais tauriaisiais metalais, belieka nuspręsti, koks metalas geriausiai atitiktų jūsų antrosios pusės skonį, o tuomet pasirinkti sužadėtuvių žiedo stilių bei deimantą ar kitą brangakmenį.

Grįžti į tinklaraštį