Dažnos juvelyrinių dirbinių pasirinkimo ir dėvėjimo klaidos

Dažnos juvelyrinių dirbinių pasirinkimo ir dėvėjimo klaidos

Nepaisant to, ar papuošalus dėvite dažnai, ar juos pasiliekate tik labiau išskirtinėms progoms, greičiausiai kartas nuo karto padarote įvairių klaidų. Kartais tai nutinka dėl skubėjimo, o kartais dėl žinių stokos. Todėl šiandien nusprendėme įvardinti keletą dažnų juvelyrinių dirbinių pasirinkimo ir dėvėjimo klaidų, kurių galima nesunkiai išvengti.

Nuolatinis tų pačių papuošalų dėvėjimas

Suprantama, kad galite pamilti vieną ar kitą papuošalą taip, jog norėtumėte jį dėvėti kiekvieną dieną ir niekada jo nenusiimti. Tačiau tokios minties vertėtų atsisakyti. Visų pirma, turite suprasti, kad kasdien dėvimi papuošalai daug greičiau nusidėvi, o visų antra – kasdien dėvimi tie patys papuošalai galiausiai tampa nuobodūs ir nebeteikia jūsų įvaizdžiui originalumo bei žavesio. Todėl vertėtų reguliariai keisti savo dėvimus papuošalus, tokiu būdu užtikrinant, jog jie niekuomet netaps nuobodžiais ir visuomet gelbės jūsų išskirtiniam įvaizdžiui.

Nežinojimas, iš kokių medžiagų yra pagaminti papuošalai

Renkantis papuošalus labai svarbu žinoti, iš kokių medžiagų jie yra pagaminti. Svarbu atminti, kad vien tai, jog papuošalas yra aukso arba sidabro spalvos, dar nereiškia, kad jis pagamintas iš šių konkrečių tauriųjų metalų.

Tuo tarpu papuošalai, kurie yra pagaminti iš ne tauriųjų metalų, pvz., nikelio ar žalvario, bėgant laikui labiau dėvisi ir gali nudažyti odą, sukeliant alergines reakcijas. Todėl svarbu rinktis kokybiškus papuošalus ir tiksliai žinoti, iš kokių metalų jie yra pagaminti. Be to, reikėtų pasidomėti ir brangakmeniais, t.y. ar jūsų pasirenkami brangakmeniai yra užauginti laboratorijoje, yra natūralūs, ar visiškai netikri – nuo to priklausys ir papuošalo kaina.

Nekūrybiškas papuošalų naudojimas

Kalbant apie papuošalų pasirinkimą, niekuomet nereikėtų baimintis eksperimentuoti. Tai ypač aktualu keičiantis sezonams, kuomet atsiranda galimybė dėvėti naujus drabužius ir aksesuarus. Todėl stenkitės papuošalų pasirinkimo atžvilgiu būti kuo kūrybiškesni. Derinant skirtingus papuošalus, galiausiai galėsite atrasti išskirtinius stiliaus sprendimus, kurie geriausiai atspindės jūsų gyvenimo būdą, skonį ir požiūrį.

Taip pat pagalvokite, ko jūsų papuošalų kolekcijoje galėtų trūkti, kad galėtumėte lengviau suderinti turimus papuošalus su savo turimais drabužiais, sukuriant originalų ir stilingą įvaizdį. Investavus į tinkamus papuošalus, savo garderobą daugeliui metų galite papildyti kūrybiškumu ir universalumu.

Papuošalų dėvėjimas maudantis arba prausiantis duše

Jei iki šiol mėgote papuošalus dėvėti ir vandenyje, nuo šiol tokio įpročio turėtumėte atsisakyti. Pirmiausia atminkite, kad tokiu būdu reikšmingai padidėja rizika pamesti papuošalus – ypač, kai maudotės jūroje ar baseine. Tačiau lygiai taip pat papuošalų pametimo rizika padidėja ir prausiantis duše ar maudantis vonioje.

Vietoje to, prieš eidami maudytis visus papuošalus nusiimkite ir pasidėkite saugioje vietoje. Taip pat maudytis su papuošalais nereikėtų ir dėl spartesnio jų nusidėvėjimo, kurį nulemia naudojamos prausimosi priemonės, besikaupiančios ant papuošalų paviršiaus.

Nevalomi papuošalai

Pastebima, kad dauguma žmonių savo dėvimus papuošalus valo labai retai arba apskritai to nedaro. Nuolatos dėvint tuos pačius papuošalus yra labai lengva nepastebėti ant jų susikaupusių nešvarumų ir dėmių, tačiau galite būti tikri, kad kitiems visa tai bus pastebima. Todėl rekomenduojama papuošalus kruopščiai nuvalyti bent du kartus per metus arba dažniau, jei juos dėvite labai dažnai.

Netinkamas juvelyrinių dirbinių laikymas

Turėtumėte vengti juvelyrinius dirbinius laikyti ten, kur yra didelė drėgmė, ypač vonios kambaryje. Be to, sidabriniai papuošalai laikomi drėgnose vietose ypatingai greitai patamsėja, todėl jų valymui tenka skirti daugiau pastangų ir laiko. Geriausia papuošalus laikyti specialiai jiems pritaikytose dėžutėse, kuriuose jų neveiktų drėgmė, oras ir nebraižytų kiti papuošalai. Tai taip pat apsaugos nuo papuošalų susipainiojimo.

Grįžti į tinklaraštį