Krikštynų dovanos: kokie papuošalai yra vieni populiariausių

Krikštynų dovanos: kokie papuošalai yra vieni populiariausių

Pagal krikštynų tradicijas nuo seno priimta krikštijamam vaikui atnešti krikštynų dovaną. Kadangi daugelis vaikų krikštijami jaunesni nei mėnesio amžiaus, dažnai gali atrodyti pakankamai sudėtinga rasti tinkamą krikštynų dovaną.

Populiariausios krikštynų dovanos paprastai būna drabužėliai, antklodės ir žaislai, tačiau vaikai greitai auga ir šios dovanos retai kada atlaiko laiko išbandymą. Tuo tarpu kita populiari dovana, kurią vaikas galės naudoti daugelį metų, yra juvelyriniai dirbiniai – ypač simbolinę reikšmę turintys papuošalai. Tad tiems, kurie dairosi, ką padovanoti krikštynų proga, galime pasiūlyti kai kuriuos praktiškus variantus, iš kurių galima pasirinkti.

Angelo sparno formos pakabukas

Angelo sparno formos pakabukas gali būti tikrai puikia krikštynų dovana, kadangi angelo sparnai simbolizuoja didelę meilę, dvasingumą, harmoniją ir visų svarbiausią – apsaugą. Be to, laikui bėgant angelo sparno formos pakabukas paprastai įgyja ir gilesnę prasmę bei svarbą. Jis tampa labai asmenišku ir sentimentaliu papuošalu, kuris tarsi simbolizuoja jausmus, kuriuos kasdien  išgyvena jo savininkas. Jei nuspręsite krikštijamam vaikui padovanoti angelo sparno formos pakabuką, galite tikėtis, kad augdamas jis šią dovaną ims vertinti vis labiau, kol užaugęs supras tikrąją jo prasmę.

Karoliai su kryželiu

Karoliai su kryželiu visame pasaulyje yra vienas populiariausių krikštynų dovanos variantų – visų pirma dėl savo religinės reikšmės. Karolius su kryželiu nuo seno dovanojo žmonės, siekdami juos nešiojantįjį apsaugoti nuo blogio ir kartu parodyti jo atsidavimą krikščioniškajam tikėjimui. Be to, renkantis karolius yra daug galimybių pasirinkti iš skirtingų variantų – tiek medžiagų, iš kurių jie pagaminti, tiek ir dizaino prasme.

Lyginant su kitais juvelyriniais dirbiniais, kaip antai apyrankė ar žiedas, karolių vėrinį sunkiau „išaugti“. O jei vis dėlto vėrinys pasidarytų per mažas, galima tiesiog pakeisti vėrinį ar grandinėlę ir ant jų užsikabinti tą patį pakabuką. Tiems, kurie nori, kad krikštynų dovana būtų glaudžiau susijusi su Lietuva ir gamta, galima pasirinkti gintarinius karolius. Gintariniai karoliai turi ir raminantį bei gydomąjį poveikį, todėl bus puiki prevencinė priemonė dygstant dantukams ir slopins įvairius uždegimus.

Krikštynų apyrankė

Apyrankės yra puiki dovana krikštijamiems vaikams. Ant apyrankių dažnai išgraviruojamas vaiko vardas ir krikšto data. Šis asmeninis akcentas yra dovana, kurią vaikas galės pasilikti visam likusiam gyvenimui; tikėtina, kad net ir tada, kai vaikas išaugs iš apyrankės, ši jam skirta krikštynų dovana nepraras savo sentimentalios vertės.

Sidabrinis arba auksinis angelo formos pakabukas

Angelo formos pakabukai turi labai įvairias prasmes ir simboliką, kadangi galima pasirinkti iš skirtingų angelų – pradedant arkangelu Mykolu, Rapolu, Gabrieliu ir baigiant Zadkieliu, Urieliu ar Jofeliu. Pavyzdžiui, arkangelas Zadkielis padeda ieškantiems džiaugsmo, laimės, atlaidumo, išsivadavimo iš neigiamų dalykų ir kt., jis padeda rasti savyje daugiau pakantumo. Tuo tarpu arkangelas Mykolas padeda išsivaduoti iš įvairių baimių, pasitikėti savimi, ugdo dvasią ir sustiprina tikėjimą, saugo nuo nelaimių. Kadangi kiekvienas angelo formos pakabukas turi skirtingą reikšmę, iš jų galima nesunkiai pasirinkti tobulą krikštynų dovaną.

Kelios originalios idėjos

Kartu su išrinktu papuošalu krikštynų dovanai, galite padovanoti ir sidabrinį čiulptuką ar sidabrinį šaukštelį. Ant abiejų galima išgraviruoti vaiko inicialus ir gimimo datą. Tai taptų labai sentimentalia ir išliekamąją vertę turinčia dovana.

Krikštynų dovanos suasmeninimas

Graviruota krikštynų dovana – puikus būdas padaryti ją ypatinga! Todėl išsirinkę norimą krikštynų dovaną, nepamirškite apie graviravimo paslaugas, kurios suteikia galimybę suasmeninti pasirinktą papuošalą ir pažymėti ypatingą gyvenimo akimirką – krikštynas.

Grįžti į tinklaraštį