Ką turėtumėte žinoti apie perlų papuošalus

Ką turėtumėte žinoti apie perlų papuošalus

Perlai yra vienas iš klasikinių papuošalų, kurie nepavaldūs laikui ir turbūt geriausiai žinomi dėl savo nuostabaus kreminio balto atspalvio, kuris gali nepakartojamai papildyti bet kokį įvaizdį. Kadangi perlų papuošalai pasižymi dideliu universalumu, puikiai tinka tiek vakarui restorane, tiek dienai darbe. Jų populiarumas niekada neišblėsta. Jeigu jūs taip pat visuomet mėgote perlus ir turite ne vieną perlų papuošalą, jums gali būti įdomu iš arčiau susipažinti su kai kuriomis perlų subtilybėmis.

Sūriavandeniai ir gėlavandeniai perlai

Perlai gaunami iš vandenyne randamų moliuskų kriauklių, kurių viduje susidaro susijungiantys perlamutro sluoksniai, galiausiai suformuojantis perlą. Šiandien daugelis perlų yra vadinami kultūriniais, t.y. pagamintais laboratorijose, kuomet į kiautą įdedamas mažytis moliusko audinio gabalėlis ir tokiu būdu dirbtinėmis sąlygomis užauginamas perlas.

Tuo tarpu vienas iš pagrindinių perlų skirtumų yra susiję su vandeniu, kuriame jie susiformuoja – sūriame ar gėlame vandenyje. Perlai, kurie susiformuoja sūriame vandenyje, vadinami sūriavandeniais, o gėlame – gėlavandeniais perlais. Gėlavandenius perlus beveik 100 % sudaro perlamutras. Tai medžiaga, kurią gamina moliuskas. Sūriavandenių perlų perlamutro danga yra plonesnė ir siekia apie 0,5 – 6 mm. Sūriavandeniai perlai yra ypač blizgūs, o gėlavandeniai perlai yra švelnesnio blizgesio. Modernesnei ir rafinuotesnei išvaizdai sukurti dažniausiai pasirenkami gėlavandeniai perlai. Be to, pastarųjų perlų kaina dažniausiai būna mažesnė, lyginant su sūriavandeniais perlais.

Perlų priežiūros ypatumai

Kadangi perlai yra labai subtilūs, iš jų pagaminti papuošalai reikalauja daugiau priežiūros nei kiti juvelyriniai dirbiniai. Jei mėgstate puoštis perlų papuošalais ar tik ketinate tokį papuošalą įsigyti, jums gali būti naudinga susipažinti su keliais praktiškais patarimais, kaip tinkamai pasirūpinti tokių papuošalų priežiūra, kad jie neprarastų savo išskirtinio spindesnio ir unikalios išvaizdos.

  • Po kiekvieno dėvėjimo, perlų papuošalą rekomenduojama kruopščiai nuvalyti minkšta šluoste, kad ant jo neliktų jokių nešvarumų, kurie gali pakenkti perlams.
  • Jei manote, kad reikia, pvz., kai perlai yra labai nešvarūs, juos galite nuvalyti naudodami minkštą šluostę ir drungną vandenį, įlašinę į jį kelis lašus švelnaus indų ploviklio. Tačiau perlų nemerkite į vandenį.
  • Kai perlus nuvalysite, prieš saugiai juos padėdami į jiems skirtą vietą (pvz., papuošalų dėžutę), būtinai juos visiškai išdžiovinkite.
  • Perlų valymui niekada nenaudokite garų ar ultragarsinės juvelyrinių dirbinių valymo priemonės, nes tai gali pažeisti išorinį perlo sluoksnį.

Perlai jūsų įvaizdžio formavime

Ne gana to, kad perlai yra universalūs, jie yra nuostabiai gražūs – daugeliui tiesiog atima žadą. Norime pasiūlyti jūsų dėmesiui kelis patarimus, kaip stilizuoti perlus, norint suformuoti nepriekaištingą įvaizdį.

  • Viena nuostabiausių perlų savybių slypi jų paprastume – šia savybe galima pasinaudoti formuojant rafinuotą įvaizdį. Pasirinkusios dailų perlų vėrinį, galite jį dėvėti ant marškinėlių ir derinti prie džinsų bei laisvalaikio švarkelio.
  • Perlų papuošalu lengva pagyvinti bet kokią aprangą; jie nuostabiai atrodo derinyje su švelniais pasteliniais atspalviais.
  • Nepamirškite, kad perlai gali puikiai papildyti ir kitus papuošalus, todėl juos galite drąsiai derinti ir su kitais auksiniais, sidabriniais ar spalvotais papuošalais iš karoliukų.
  • Jei ruošiatės į darbą biure, į pasimatymą ar planuojate vakarą praleisti mieste, galite laikytis juodos ir baltos spalvos aprangos kodo ir prie jos derinti perlų papuošalus.

Nesvarbu, ar mėgstate klasikinį įvaizdį, ar dažniau renkatės tai, kas atrodo moderniau ir ryškiau, perlų papuošalus lengva pritaikyti prie bet kokio įvaizdžio.

Grįžti į tinklaraštį