Juvelyrika ir jos derinimas

Juvelyrika ir jos derinimas

Papuošalai gali labai efektyviai patobulinti jūsų aprangą. Marškinėliai su džinsais gali atrodyti nuobodžiai, tačiau, pasitelkę papuošalus ir skyrę visiškai nedaug pastangų, galite savo aprangą paversti labai patrauklia. Lygiai taip pat, kasdieniai smulkūs papuošalai gali papildyti jūsų darbinę aprangą, kad ji atrodytų labiau rafinuota. Be to, papuošalai gali būti susiję ir su sentimentais, todėl juos vertinsite dar labiau.

Vis dėlto, gana dažnai žmonės įsigytais papuošalais pasipuošia vieną ar kitą kartą, paskui apie juos pamiršta, nes nemano, kad jie yra būtini jų įvaizdžiui formuoti ar papildyti. Kaip bebūtų, papuošalai yra tikrai labai svarbios stiliaus detalės, todėl jų pasirinkimui ir suderinimui tikrai verta skirti pakankamą dėmesį. Taigi, kad būtų lengviau tai padaryti, siūlome pasinaudoti keliais naudingais praktiniais patarimais.

Atraskite savąjį stilių

Papuošalus paprastai naudojame kasdien ir jie gali visiškai pakeisti mūsų aprangą, bendrą įvaizdį, o tuo pačiu ir tai, kaip jaučiamės. Todėl labai naudinga skirti laiko ir paieškoti būtent tokių papuošalų, kurie papildytų ir paryškintų bendrą įvaizdį. Žinoma, tinkamai apsirengti ne visuomet yra lengva ir tam reikia skirti laiko ir pastangų. Todėl verta atrasti papuošalus, kurie jums labai patinka ir kuriais norėsite puoštis nuolat. Tokie jūsų pasirinkti papuošalai gali pakylėti visiškai paprastą aprangą į aukštesnį lygmenį ir užtikrinti, kad jūsų stilius būtų nuoseklus, kai norėsite eksperimentuoti su savo įvaizdžiu.

Orientuokitės į neutralius drabužius

Rinkdamiesi papuošalus, visuomet turėtumėte galvoti apie tai, kaip konkretų papuošalą galėsite įtraukti į savo garderobą. Nepirkite drabužio, jei jums nepavyksta sugalvoti, su kokiomis turimos aprangos detalėmis galėtumėte jį dėvėti. Todėl labai svarbu, kad jūsų drabužių spintoje būtų pakankamai pagrindinių drabužių, kurie būtų klasikinių spalvų, pvz., juodos, baltos, tamsiai mėlynos ir smėlio spalvos.

Metalą derinkite prie odos atspalvio

Kai kalbama apie papuošalus iš metalo, labai svarbu pasirinkti tinkamo atspalvio metalą. Prie skirtingų odos atspalvių dera atitinkamų spalvų metalas. Tačiau pirmiausia turite nustatyti, ar jūsų oda yra šalto, ar šilto atspalvio. Svarstote, kaip nustatyti savo odos atspalvį? Tai galite padaryti pagal savo riešo venų spalvą. Jeigu jos mėlynos arba violetinės, jūsų oda yra šalto atspalvio, o jei žalios spalvos, vadinasi, jūsų oda yra šilto atspalvio. Tačiau odos atspalvis gali kisti priklausomai nuo sezono. Kaip bebūtų, auksas labai gražiai atrodo šilto įdegio fone, o sidabras puikiai dera prie šviesesnės ir vėsesnių atspalvių odos. Tuo tarpu, jei oda yra neutralaus atspalvio, galima rinktis abiejų spalvų metalus.

Sluoksniuokite kaklo papuošalus

Galite derinti skirtingo ilgio grandinėles arba vėrinius. Tokiu būdu aiškiai išsiskirs kiekvienas vėrinys ir bus lengviau sukurti norimą tekstūrą ir įdomesnį vaizdą. Skirtingi kaklo papuošalų ilgiai taip pat padės išvengti jų susipainiojimo. Tam, kad grandinėlės nesusipainiotų, galite sujungti jas vieną su kita ties užsegimais ir taip suformuoti vieną didelį vėrinį.

Tinkamai pasirūpinkite senais papuošalais 

Senoviniai papuošalai yra ypatingi. Dėl sentimentalios vertės, juvelyriniai dirbiniai yra saugomi iš kartos į kartą. Todėl ypatingai svarbu, kad jie būtų tinkamai prižiūrimi ir galėtų būti išsaugoti dar daugeliui kartų į priekį. Kita vertus, jei senoviniai papuošalai atrodo jau atgyvenę, galite pagalvoti ir apie jums brangių papuošalų perdarymą, kad jie atitiktų jūsų asmenybę, stilių ir kartu išsaugotų jums mylimo žmogaus atminimą. Tokiu atveju senų papuošalų medžiagas arba akmenis galite pakartotinai panaudoti naujam papuošalui sukurti ir juvelyrinį dirbinį prikelti naujam gyvenimui.

Grįžti į tinklaraštį