Vestuvinių žiedų paieškos ir biudžetas

Vestuvinių žiedų paieškos ir biudžetas

Planuojant vestuves daug dėmesio skiriama ceremonijos ir vestuvių šventės vietos užsakymui bei suknelės pasirinkimui. Šiuos darbus paprastai norima atlikti pirmiausia, nes jie turės įtakos visiems kitiems jūsų vestuvių sprendimams. Kai jau būsite pasirūpinę šiomis labai svarbiomis vestuvių detalėmis, galėsite sutelkti dėmesį į kitus privalomus vestuvių šventės aspektus. Vienas iš tokių aspektų neabejotinai yra vestuviniai žiedai. Kadangi juos mūvėsite tikriausiai kasdien ir visą savo vedybinį gyvenimą, tai yra labai svarbus jūsų santuokos elementas, todėl padėsime jums atsakyti į keletą aktualių klausimų.

Kada turėtumėte pradėti ieškoti vestuvinių žiedų?

Kai kurios nuotakos pasilieka žiedo pirkimą paskutiniam mėnesiui prieš vestuves, tačiau jos rizikuoja patirti nemenką stresą – jei nerasite to, ko nori, arba tiesiog nebeliks laiko norimo žiedo paieškoms? Yra nuotakų, kurios jau iš anksto žino, ko nori, ir likus devyniems mėnesiams pamačiusios dėmesio vertą išpardavimą suskumba įsigyti vestuvinius žiedus už gerą kainą. Tačiau paprastai apsipirkinėti pradedama likus trims ar keturiems mėnesiams iki vestuvių, o galutinis sprendimas įsigyti vieno ar kito modelio vestuvinius žiedus priimamas likus ne daugiau kaip šešioms savaitėms iki vestuvių.

Jei žiedus nusprendžiama graviruoti, gali prireikti kelių papildomų dienų, kol jie bus paruošti. Jei norite nestandartinių žiedų, numatykite, kad šis procesas užtruks bent šešias ar aštuonias savaites, nors jis gali užtrukti ilgiau arba trumpiau, priklausomai nuo to, ko norite, arba nuo jūsų pasirinktų juvelyrų užimtumo.

Kokius vestuvinius žiedus paprastai renkasi poros?

Šiandien vis daugiau būsimų jaunavedžių renkasi skirtingus vestuvinius žiedus, kurie geriausiai atspindi kiekvieno iš sutuoktinių asmeninį stilių. Nuotakai taip pat paprastai yra svarbu atrasti žiedą, kuris papildytų jos sužadėtuvių žiedą, nes ji ketina mūvėti juos kartu. Tačiau sužadėtuvių žiedas turi atrodyti nepriekaištingai net jei bus mūvimas be sužadėtuvių žiedo su deimantu.

Kur turėtumėte ieškoti vestuvinių žiedų?

Kaip ir vestuvinių suknelių atveju, geriau apžiūrėti žiedus iš arti ir asmeniškai, kad susidarytumėte geresnį vaizdą. Taigi, pirmiausia rekomenduojama apsilankyti jums patikusių juvelyrų e. parduotuvėje, kad pasisemtumėte idėjų, o tuomet nuvykti į jų fizinę parduotuvę ir pasimatuoti įvairius jūsų skonį atitinkančius vestuvinius žiedus, kol rasite jums geriausiai tinkančius.

Kiek turėtumėte išleisti vestuviniams žiedams?

Kiek turėtumėte išleisti vestuviniams žiedams, priklauso nuo kelių veiksnių, pavyzdžiui, nuo jūsų pageidaujamo stiliaus ir vestuvių biudžeto. Pasirinkite tokį žiedą, kurį norėsite mūvėti daugelį metų ir kurio kaina bus priimtina jūsų piniginei.

Vienas kitą papildantys žiedai

Kai kurios poros nori, kad jų žiedai derėtų ir nusprendžia įsigyti abu rožinio aukso žiedus arba pasirenka panašaus dizaino žiedus. Kita vertus, nemaža dalis šiuolaikinių porų nejaučia poreikio derinti vestuvinius žiedus. Taigi, jos gali pasirinkti baltojo ir geltonojo aukso žiedus, kurių dizainas nėra panašus. Pakalbėkite su savo antrąją puse ir nuspręskite, ar norite, kad jūsų žiedai papildytų vienas kitą. Tai padės pasirinkti vestuvinių žiedų stilių ir kainą.

Vestuviniai žiedai, derantys prie sužadėtuvių žiedo

Kadangi sužadėtuvių žiedas paprastai pasirenkamas pirmiausia ir ketinama jį mūvėti kartu su vestuviniu žiedu, svarbu, kad pastarasis prie jo derėtų. Pavyzdžiui, jei sužadėtuvių žiedas yra balto aukso, vestuvinis žiedas taip pat turėtų būti balto aukso. Reikia atsižvelgti į vestuvinio žiedo plotį, kad jis neužgožtų sužadėtuvių žiedo. Galima rinktis paprastą žiedą be deimantų arba, jei pageidaujama daugiau spindesio – deimantais inkrustuotą žiedą. Pasirinkimas priklauso nuo asmeninių pageidavimų ir nuo to, kaip žiedai dera tarpusavyje.

Vestuvinių žiedų patvarumas

Vestuviniai žiedai mūvimi kasdien, todėl reikia, kad jie būtų patvarūs. 14 ir 18 karatų auksas ir platina yra populiarūs vestuvinių žiedų taurieji metalai. 14K auksas yra patvariausias ir pigiausias. 18K aukso mišinyje yra didesnis procentas aukso, todėl jis labiau linkęs braižytis, tačiau vis vien yra pakankamai patvarus. Platina yra brangiausias pasirinkimas ir patvaresnė už auksą, tačiau taip pat reikalauja daugiau priežiūros.

Titanas ir volframo karbidas yra populiarūs vyriškų vestuvinių žiedų pavyzdžiai. Volframo karbidas yra itin patvarus ir atsparus įbrėžimams. Titanas yra labai patvarus, tačiau gali susibraižyti – kaip auksas ar platina. Tiek titano, tiek volframo karbido kainos beveik nesiskiria nuo auksinių vestuvinių žiedų kainų, o kartais yra net mažesnės.

Vestuvinių žiedų stilius

Svarbiausia yra tai, ar vestuvinis žiedas atitinka jūsų skonį. Vestuvinis žiedas simbolizuoja poros meilę ir įsipareigojimą vienas kitam. Jis taip pat atskleidžia jūsų asmeninį stilių. Todėl gerai pagalvokite, kas jums labiausiai patiktų.

Jūsų bendras vestuvių biudžetas

Kiek vertėtų išleisti vestuviniams žiedams priklauso nuo jūsų vestuvių biudžeto. Nėra vestuvinių žiedų kainos taisyklės. Vestuviniams žiedams poros vidutiniškai išleidžia tris procentus savo viso vestuvių biudžeto. Tačiau galite nuspręsti žiedams skirti penkis procentus biudžeto, o muzikai ar pramogoms – šiek tiek mažiau. Kaip paskirstyti savo vestuvių biudžetą jaunavedžių pora sprendžia kartu, atsižvelgdama į savo individualius poreikius.

Grįžti į tinklaraštį