Vestuvinio žiedo dydžio keitimas: ką naudinga žinoti

Vestuvinio žiedo dydžio keitimas: ką naudinga žinoti

Galbūt jau įsigijote vestuvinius žiedus, kurių dizainas tobulai atitinka judviejų skonį, tačiau pasirodė, kad vieno iš jūsų žiedas yra netinkamo dydžio? O galbūt pasikoregavo jūsų svoris ir žiedas ėmė kristi nuo piršto? Kad ir kokia bebūtų priežastis, prireikus keisti žiedo dydį, jums gali kilti ne vienas klausimas.

Kiek laiko reikia norint pakeisti žiedo dydį?

Vestuvinio žiedo dydžio keitimo procesas gali būti baigtas vos per kelias valandas, tačiau jis taip pat gali užtrukti ir kelias savaites. Visa tai priklauso nuo vestuvinio žiedo metalo, žiedo dizaino ir pasirinkto juvelyro. Ir nors iš anksto sunku tiksliai numanyti, kiek galėtų trukti jūsų žiedo dydžio keitimo darbai, visuomet galima pasinaudoti keliais praktiniais patarimais ir pagrindiniais principais, kurie padės lengviau įvertinti galimą šio proceso trukmę.

Veiksniai, į kuriuos vertėtų atsižvelgti

Vienas iš svarbiausių veiksnių, nuo kurio priklauso, kiek laiko užtruks žiedo dydžio keitimas, yra tokių paslaugų teikėjai, kuriais nuspręsite pasinaudoti. Jei kreipsitės į vietinį juvelyrą, pakeisti vestuvinio žiedo dydį bus galima daug greičiau, tačiau jei pasirinksite didelį juvelyrinių parduotuvių tinklą, kartais gali tekti palaukti ir kiek ilgiau.

Pagrindinė priežastis, kodėl taip gali nutikti,  yra akivaizdi - vietinis juvelyras vestuvinio žiedo dydį gali pakeisti vietoje, o kalbant apie dideliam tinklui priklausančią juvelyrinių dirbinių parduotuvę, reikės palaukti ilgėliau, nes žiedas bus siunčiamas į juvelyrų dirbtuves ir tam gali prireikti savaitės ar ilgesnio laikotarpio, kol galiausiai jūsų žiedo dydis bus pakoreguotas ir galėsite atsiimti savo žiedą.

Tuo tarpu, jei darbas nėra sudėtingas ir juvelyro užimtumas tuo metu nėra didelis, vietinis juvelyras savo dirbtuvėse gali iš karto pakeisti žiedo dydį, užtrukdamas ne ilgiau kaip valandą. Tačiau juvelyro užimtumas gali būti ir didesnis, todėl tokiais atvejais darbas gali užtrukti iki 1-3 dienų. Kita vertus, dalis vietinių juvelyrų dėl apsidraudimo gali jums pateikti ir vienos savaitės terminą, tačiau neretai atsiimti pakoreguoto dydžio žiedą galima dar tą pačią ar kitą dieną.

Tačiau nepamirškite atsižvelgti ir į tai, ar jūsų vestuviniam žiedui vis dar taikoma garantija. Jei pas kitus juvelyrus pakoreguosite žiedo dydį, žiedui suteikta ir galiojanti garantija gali nutrūkti. Todėl, jei žiedo garantija vis dar galioja, žiedo dydį reikėtų koreguoti toje pačioje vietoje, kurioje jį ir įsigijote.

Kiti veiksniai, kurie gali nulemti žiedo dydžio keitimo trukmę, yra paties žiedo sudėtingumas ir tai, kokio dydžio žiedo jums reikia. Pavyzdžiui, reikia žinoti, kad iš titano ar volframo pagaminto vestuvinio žiedo dydžio keisti negalima, nes minėti metalai yra per kieti. Be to, nereikia pamiršti ir kai kurių kitų vestuvinių žiedų, pvz., pagamintų iš rožinio aukso. Pastarųjų dydį  neretai būna sunkiau pakeisti, nes rožinis auksas yra gana minkštas spalvotasis metalas ir gali lengviau įtrūkti.

Jei kalbėtume apie vestuvinius žiedus, kurie yra pagaminti iš aukso, sidabro ar platinos, jų dydį pakoreguoti galima daug lengviau. Tačiau visa tai priklauso nuo konkretaus žiedo dizaino. Pavyzdžiui, jei žiedas yra inkrustuotas deimantais, kurie yra išdėstyti aplink visą žiedą, žiedo dydžio pakeisti nebus galima. Taigi, žiedo dydžio keitimo paprastumas ir laikas labai tiesiogiai priklauso nuo konkretaus jo modelio. Jei norite pakoreguoti savo vestuvinio žiedo dydį, pirmiausia vertėtų pasitarti su pasirinktu juvelyru ir tiksliai išsiaiškinti, kiek laiko gali užtrukti visas šis procesas.

Grįžti į tinklaraštį