Praktiški patarimai, kaip pasirinkti apyrankę

Praktiški patarimai, kaip pasirinkti apyrankę

Jei renkatės papuošalus, pasirinkusios gražią apyrankę tikrai niekada nesuklysite. Be to, skirtingai nei kaklo papuošalus, savo apyrankes jūs visada matote ir galite nuolat grožėtis šiais nuostabiais juvelyriniais dirbiniais! O ką jau kalbėti apie tai, kad apyrankės puikiai tinka sluoksniavimui.

Žodis apyrankė kilęs iš graikiško žodžio „brachile“, kuris reiškia „ant rankos“. Ankstyvosios apyrankės buvo gaminamos iš žolių, plonų medžių šakelių ir kriauklių, o taip pat iš vario ir bronzos. Remiantis atrastais archeologiniais įrodymais, apyrankė buvo populiarios jau senovės Egipte, Mesopotamijoje ir Kinijoje. Po bronzos amžiaus, kai papuošalai tapo statuso ir turto simboliu, apyrankės tapo sudėtingesnės ir dekoratyvesnės. Apyrankės buvo gaminamos iš aukso ir sidabro, puošiamos akmenimis ir kriauklėmis.

Viktorijos epochoje buvo nepaprastai populiarios apyrankės su graviruotais pakabukais ir kabančiais medalionais. XIX a. buvo labai populiarios apyrankių grandinėlės, kurios jungė kamėjas ir medalionus, puoštus dramblio kaulu ir koralais. XX a. prasidėjo madingų papuošalų masinė gamyba, ir jie tapo kur kas labiau prieinami plačiajai visuomenei.

Mūsų amžiuje apyrankės gaminamos iš įvairiausių medžiagų (tarp kurių taurieji metalai, audiniai, plastikas, oda ir kt.) ir dažniausiai puošiamos brangakmeniais, kristalais, metalu ir perlais. Jos sukurtos taip, kad tiktų visiems stiliams ir būtų pritaikomos tiek moterims, tiek vyrams. Tačiau, kai rinkoje yra tiek daug gražių apyrankių, iš kurių galite rinktis, kaip išsirinkti sau apyrankę, kuri atitiktų jūsų asmenybę ir gyvenimo būdą?

Visada pasirinkite tinkamą dydį

Prieš pirkdami apyrankę, išmatuokite savo riešą. Tai galite padaryti pasinaudodami juostele. Labai svarbu, kad apyrankė nebūtų per didelė (nes, savaime suprantama, per didelė apyrankė gali lengvai nuslysti nuo rankos) ir ne per ankšta (nes tokiu atveju ji varžys rankos judesius ir kels diskomfortą). Paprastai didesnio stiliaus apyrankės neatrodo gerai ant siaurų riešų. Taigi, pasirinkite išmintingai.

Pasirinkite savo stilių

Apyrankės nėra monotoniškos ar nuobodžios – jos būna pačių įvairiausių dizainų ir stilių. Tai gali būti paprasta apyrankė, tinkama dėvėti biure, arba labai puošni apyrankė, puikiai tinkanti renginiui ar vakarėliui. Tokia didelė apyrankių įvairovė leidžia žaisti ir eksperimentuoti su savo asmeniniu stiliumi.

Atsižvelkite į savo gyvenimo būdą

Renkantis apyrankę labai svarbu atsižvelgti į savo kasdienę darbinę veiklą. Pavyzdžiui, jei jūsų kasdienė veikla yra susijusi su aktyvumu, gyvybingumu ir nuolatiniu bendravimu, tuomet nereikėtų rinktis pernelyg elegantiškai atrodančios apyrankės. Verčiau pasirinkti kažką smagaus ar prašmatnesnio, kad pabrėžtumėte savo asmenybę darbo vietoje. Tuo tarpu, jei vykstate į renginį ar vakarėlį, nesirinkite neįprastai ar keistokai atrodančios apyrankės, nes ji vargu ar padės sukurti tinkamą įvaizdį. Verčiau įsigykite elegantišką apyrankę, kuri pagyvintų jūsų išvaizdą vakarėlio metu.

Atidžiai pasirinkite apyrankės dizainą

Dizainas yra dar vienas svarbus aspektas perkant apyrankes. Vis dėlto, šiuo atveju rekomenduojama atsižvelgti į savo asmenybę ir stilių, o ne į modernios mados tendencijas. Tokiu atveju jūsų pasirinkta apyrankė bus nesenstanti, jums bus smagu ja pasipuošti ir galėsite nesibaiminti, kad ji greitai išeis iš mados.

Rinkitės kokybę, o ne kiekybę

Kokia prasmė pirkti prastos kokybės apyrankę, kuri gali labai lengvai sulūžti vos po poros kartų dėvėjimo? Visada geriau investuoti į kokybišką apyrankę, kurią būtų pagaminę ilgametę patirtį turintys juvelyrai. Tokia apyrankė bus ne tik unikali, bet ir ilgaamžė.

Galite eksperimentuoti

Galite eksperimentuoti su apyrankėmis, derindamos jų raštus, dizainą, tauriuosius metalus ir brangakmenius. Tai puikiai tinka tiek oficialioms, tiek laisvalaikio ar kitoms progoms. Tačiau jei jums sunkiai sekasi surasti tai, kas atitiktų jūsų individualų skonį, visuomet galite kreiptis dėl unikalios apyrankės gamybos ir užsisakyti tokią apyrankę, kuri atitiks jūsų išskirtinį stilių ir skonį.

Grįžti į tinklaraštį