Kaip teisingai sluoksniuoti papuošalus

Kaip teisingai sluoksniuoti papuošalus

Jei nedėvite papuošalų ir matote kitus dėvint du ar daugiau papuošalų vienu metu, jums gali atrodyti, kad jie tikrai persistengia. O ką pasakytumėte apie daugybės papuošalų sluoksniavimą? Manote, kad tai nepriimtina? Bet taip nėra – papuošalų sluoksniavimas yra labai populiarus ir madingas sprendimas, kurį bent kartą verta išbandyti kiekvienam. Papuošalų sluoksniavimą galima prilyginti tikram menui. Jei norite lengviau šį meną įvaldyti, galime jums pasiūlyti kelis praktiškus patarimus.

Pasirinkite vienos rūšies papuošalus

Norite išsaugoti rafinuotą įvaizdį? Tuomet pasirinkite vienos rūšies papuošalus ir juos sluoksniuokite. Pavyzdžiui, jei planuojate sluoksniuoti apyrankes – sluoksniuokite tik jas. Jei galvojate apie žiedų sluoksniavimą, sluoksniuokite tik žiedus. Laikantis tokio principo jūsų  įvaizdis neatrodys perkrautas pernelyg dideliu kiekiu skirtingų aksesuarų.

Atsižvelkite į papuošalų tekstūrą

Sluoksniuojami papuošalai gali būti smulkūs arba stambūs, įvairaus tankumo ir svorio. Tai reiškia, kad reikėtų atsižvelgti į jų tekstūrą. Pavyzdžiui, galima eksperimentuoti derinant sunkesnes ir ryškesnes grandinėles su plonesnėmis ir kuklesnėmis grandinėlėmis, tokiu būdu suformuojant natūralią pusiausvyrą.

Derinkite skirtingų spalvų, medžiagų ir stilių papuošalus

Sluoksniuojant papuošalus atsiskleidžia asmenybės kūrybiškumas. Todėl suteikite sau daugiau laisvės ir derinkite skirtingų medžiagų, spalvų ir stilių papuošalus, kurie visi kartu sukurtų unikalų ir patrauklų įvaizdį. Geriausią rezultatą galima pasiekti pasirinkus papuošalus, atspindinčius jūsų asmenybę!

Pasirinkite dėmesį traukiantį akcentą

Jei norite, kad jums iš tikrųjų pavyktų pasiekti norimą rezultatą, sluoksniuodamos vieną ant kito kelis panašius vėrinius, atskirkite juos įterpdamos tarp jų vieną vėrinį arba grandinėlę su išskirtiniu pakabuku ar kitomis akį traukiančiomis detalėmis. Tokiu būdu pagyvinsite papuošalų sluoksniavimo procesą, o pasiektas rezultatas bus vertas jūsų pastangų ir galėsite mėgautis suformuotu įvaizdžiu.

Rinkitės skirtingų ilgių papuošalus

Nors šis patarimas atrodo elementarus, nemaža dalis papuošalus sluoksniuojančių žmonių apie tai pamiršta. Jei nešiosite keletą tokio paties ilgio papuošalų, rezultatas gali būti ne koks, lyg ant rankos ar kaklo nešiotumėte didžiulę vientisą metalo masę. Jau nekalbant apie tai, kad tokiu būdu dėvimi papuošalai ne tik užstos vienas kitą, bet ir susipainios tarpusavyje. Taigi, geriau pasirinkti skirtingo ilgio tos pačios rūšies papuošalus, kuriuos sluoksniuojant sukurtumėte subtilų ir nenuobodų įvaizdį. Be to, tokiu būdu kiekvienas papuošalus bus „eksponuojamas“ natūraliai ir gerai matomas.

Maišykite skirtingus metalus

Kaip minėta, rekomenduojama derinti papuošalus, pagamintus iš skirtingų medžiagų. Nesivadovaukite klaidingu įsitikinimu, kad sluoksniuojami papuošalai būtinai turi būti pagaminti, pavyzdžiui, iš tos pačios rūšies metalo. Jei iki šiol manėte, kad aukso ir sidabro papuošalai tarpusavyje nedera, metas atsisakyti šio klaidingo požiūrio.

Išlaikykite pasirinktą temą

Nepaisant to, kokios rūšies papuošalus nuspręsite sluoksniuoti, naudinga laikytis tam tikros temos. Tokiu būdu jūsų kuriamas įvaizdis nebus padrikas, ir jūs atrodysite stilingai bei elegantiškai.

Neperlenkite lazdos

Jei labai mėgstate dėvėti įvairius papuošalus ir be jų neišeinate iš namų, sluoksniuokite juos atsargiai, kad nepersistengtumėte. Nors sluoksniuoti galima kelis tos pačios rūšies papuošalus, visada egzistuoja tam tikra riba, kurios nereikia peržengti. Todėl rekomenduojame laikytis vienos paprastos, bet labai naudingos taisyklės – kai baigsite sluoksniuoti papuošalus, nusisekite paskutinį papuošalą. Taip galima užtikrinti, kad papuošalų nebus per daug.

Papuošalai yra svarbi įvaizdžio detalė, kuri, kaip ir visa apranga, turėtų suteikti jums daugiau pasitikėjimo savimi ir padėti išreikšti save kaip unikalią asmenybę. Mėgaukitės papuošalų sluoksniavimo procesu ir stenkitės save atskleisti.

Grįžti į tinklaraštį