Kaip teisingai prižiūrėti savo vestuvinį žiedą

Kaip teisingai prižiūrėti savo vestuvinį žiedą

Savo vestuvinį žiedą mūvėsite ne vienus metus, todėl jis turi atitikti jūsų skonį ir būti patogus. Ne mažiau svarbu ir tinkamai prižiūrėti vestuvinį žiedą, kad jis kuo ilgiau tarnautų ir būtų kuo geresnės išvaizdos. Siūlome jūsų dėmesiui kelis naudingus patarimus, kaip prižiūrėti savo vestuvinius žiedus ir jais tinkamai rūpintis.

Atlikdami kai kurią veiklą, nusiimkite žiedą

Jei norite, kad jūsų vestuvinis žiedas tarnautų kuo ilgiau, turėtumėte kartas nuo karto jį nusiimti. Pavyzdžiui, tai daryti turėtumėte sportuodami – tiek sporto salėje, kur kilnojate svarmenis, tiek  žaisdami lauko tenisą ir kitos sportinės veiklos metu. Tą patį reikėtų padaryti ir atliekant namų ruošos darbus, užsiimant sodininkyste bei kt.

Tinkamas žiedo saugojimas

Jei nusiimate žiedą, būtinai jį pasidėkite saugioje vietoje. Pavyzdžiui, jei jūsų vestuvinis žiedas yra su deimantais, laikykite jį atskiroje dėžutėje ar kitoje saugioje vietoje, kad jis nesiliestų su kitais papuošalais. Be to, geriausia pasirinkti vieną ar keletą konkrečių žiedo saugojimui skirtų vietų, kurias visada prisimintumėte.

Neplaukiokite mūvėdami žiedą

Kadangi šaltas vanduo sutraukia pirštus, maudynių metu jis gali lengvai nuslysti, todėl geriau maudytis be žiedo. Plaukiojant baseine nerekomenduojama mūvėti auksinių ir sidabrinių žiedų ne tik dėl pametimo rizikos, bet ir dėl to, kad baseinų priežiūrai naudojamos cheminės medžiagos gali pakenkti žiedams ir jie ilgainiui praras savo spalvą.

Nekeiskite žiedo dydžio daugiau nei vieną kartą

Skirtingais gyvenimo etapais gali pasikeisti piršto apimtis, kadangi rankos gali sustorėti arba priešingai – suplonėti. Tačiau tokiais atvejais nereikėtų skubėti pas juvelyrus, kad jie pakoreguotų jūsų žiedo dydį. Kur kas išmintingiau žiedą nusiimti, saugiai padėti ir luktelėti, kol jis vėl tiks. Nors savo vestuvinio žiedo dydį galite keisti, per dažnai koreguojant metalą jis gali tapti daug trapesnis ir ilgainiui būti pažeistas.

Saugokite žiedą nuo cheminių medžiagų

Kiekvienas žinome, kad vestuvinį žiedą reikėtų nusiimti prieš imantis namų ruošos darbų, kurių metu naudosime įvairias chemines valymo priemones. Tačiau lygiai tą patį turėtumėte padaryti ir tuomet, kai naudojate apsauginį kremą nuo saulės, losjoną ar net kvepalus, nes tokiose priemonėse esančios cheminės medžiagos gali pažeisti jūsų žiedą.

Reguliariai tikrinkite savo žiedą

Jei jūsų vestuvinis žiedas yra su deimantais, rekomenduojama juvelyrui savo žiedą parodyti maždaug kartą per šešis mėnesius, kad įsitikintumėte, ar deimantas nėra atsilaisvinęs. Tai ypač aktualu tais atvejais, kai į žiedą yra inkrustuotas didelis deimantas.

Palaikykite optimalią švarą

Nors žiedą galima valyti ir savarankiškai, pasitelkiant švelnų indų ploviklį ir šiltą vandenį, jei neturite tam laiko ir norite, kad žiedas būtų nuvalytas labai kokybiškai, savo vestuvinio žiedo valymą galite patikėti profesionaliems juvelyrams.

Jei dėl žiedo valymo kreipsitės į juvelyrus, jie ne tik kokybiškai nuvalys jūsų žiedą, tačiau taip pat apžiūrės ir jo būklę. Paprastai profesionalus valymas rekomenduojamas bent du kartus per metus, nes tai padeda užtikrinti žiedo struktūros vientisumą ir išlaikyti žiedą tokį pat žvilgantį kaip ir tą svarbią dieną, kai žengėte prie altoriaus. Be to, žiedą iš baltojo aukso rekomenduojama kas kelerius metus nupurkšti, kad būtų atnaujinta rodžio danga ir žiedas išlaikytų gražią spalvą ir blizgesį.

Pabaigai

Jei tinkamai rūpinsitės savo vestuviniu žiedu, jis visada atrodys kaip naujas ir bus nepriekaištingos būklės. Todėl nepraleiskite progos atsižvelgti į šiuos patarimus ir prailginti savo vestuvinio žiedo tarnavimo laiką.

Grįžti į tinklaraštį