Kaip išsirinkti papuošalus, tinkančius prie aprangos

Kaip išsirinkti papuošalus, tinkančius prie aprangos

Jau žinote, kaip apsirengsite? Jei taip, atėjo metas išsirinkti ir tinkamus papuošalus, kurie dar labiau patobulintų jūsų įvaizdį. Žinoma, iš pradžių jums gali iškilti klausimų dėl to, kiek papuošalų būtų geriausia pasirinkti, ir kokie papuošalai optimaliausiai derėtų prie jūsų aprangos. Iš tikrųjų, suprasti, kas yra tinkamiausia, nėra taip sudėtinga – tam reikia šiek tiek praktikos ir kelių naudingų patarimų.

Pagalvokite apie progą

Pirmasis žingsnis, renkantis tinkamą papuošalą – tai proga, kuriai ketinate juo puoštis. Skirtingoms progoms yra reikia ir skirtingų rūšių papuošalų.

Pavyzdžiui, jei proga yra atsitiktinė ar kasdienė, geriausia, kad papuošalai atrodytų kuo natūraliau. Tai reiškia, kad jie turėtų būti smulkesni ir per daug neišsiskiriantys. Jei pasirinksite nedidelius auskarus, prie jų galite priderinti nesudėtingo dizaino vėrinį. Be to, gali tikti ir apyrankė, jei ji nėra per daug ryški.

Tuo tarpu, jei einate į gimtadienį, vakarėlį ar vakarieniauti su draugais, greičiausiai norėsite pasipuošti šiek tiek labiau. Todėl suprantama, kad jūsų pasirenkami papuošalai turėtų derėti prie aprangos ir konkrečios progos. Rinkitės tokius auskarus, kurie būtų pastebimi, bet pernelyg nekrintantys į akis, ir derinkite prie jų puošniau atrodančius žiedus bei karolius.

Oficialesnei progai turėtumėte rinktis puošnesnius aksesuarus, pvz., apyrankes ir vėrinius. Jei dėvite suknelę, geriausiu aksesuaru galėtų būti vėrinys, nes jis gali lengviau atspindėti suknelės spalvas. O jei, visgi, vėrinio dėvėti nenorėsite, kitas pasirinkimas gali būti apyrankė.

Galvokite apie spalvas

Vienas labai elementarus būdas įsitikinti, kad jūsų įvaizdis puikiai suderintas, yra papuošalo, kurio spalva yra tokia pati kaip jūsų drabužiai, pasirinkimas. Pavyzdžiui, jei dėvite raudonos spalvos drabužius, galite ieškoti raudono arba rožinio atspalvio auskarų. Tuo tarpu, jei pasirenkate dėvėti mėlynos spalvos džinsus ir baltą palaidinę, rinkitės auskarus, kurie derėtų prie abiejų drabužių. Tokiu būdu būsite tikros, kad aplinkiniai savo dėmesį sutelks į jūsų gražiausius bruožus ir jiems neteks stebėtis, kodėl spalvos yra prastai suderintos.

Papuošalus rinkitės išmintingai

Jei renkatės vieną papuošalą, kai dėvite dalykinę ar oficialią aprangą, pasistenkite, kad jis nebūtų labai masyvus ir pernelyg didelis. Pavyzdžiui, jei vykstate į darbo pokalbį, galite pasirinkti stilingą laikrodį ir kuklesnę grandinėlę, o ne didelį stambų kaklo papuošalą. Tokiu atveju aplinkiniai, su kuriais jums teks bendrauti, galės lengvai sutelkti dėmesį į jūsų veidą, ir jų dėmesio neblaškys auskarai ar kiti didesni papuošalai.

Atsižvelkite į savo odos atspalvį

Nepamirškite, kad jūsų papuošalas turėtų derėti prie odos atspalvio ir pabrėžtų jūsų bruožus. Pavyzdžiui, visiems odos atspalviams puikiai tinka auksas, sidabriniai papuošalai gražiai atrodo prie tamsesnės, o bronziniai – prie šviesesnės odos.

Stenkitės rinktis papuošalus, su kuriais jums būtų patogu

Svarbu, kad papuošalai būtų ne tik madingi, bet ir funkcionalūs. Jei žiedas jums per ankštas, neturėtumėte jo mūvėti. Taip pat vertėtų vengti tokių ilgų vėrinių, kurie gali užsikabinti už daiktų. Trumpiau tariant, prieš įsigyjant papuošalą, reikia gerai pagalvoti, ar juo jausitės gerai ir laisvai.

Turėkite pagrindinį elementą

Jei renkatės išraiškingą papuošalą, pasirinkite vieną pagrindinį aprangos elementą. Jei yra per daug ryškių papuošalų, nereiškia, kad apranga dėl to tampa įdomesnė. Žmonių akys turėtų būti nukreiptos į geriausią jūsų aprangos dalį, todėl vienu metu rekomenduojama turėti tik vieną pagrindinį įvaizdžio elementą.

Taigi, jei išlikti stilingos, labai svarbu, kad jūsų pasirinkti papuošalai derėtų prie visos aprangos. Laikantis šių praktinių patarimų, tai pasiekti jums turėtų būti kur kas lengviau.

Grįžti į tinklaraštį