Papuošalų stiliaus patarimai: kaip geriausiai derinti papuošalus

Papuošalų stiliaus patarimai: kaip geriausiai derinti papuošalus

Nepaisant to, kiek ir kokių papuošalų turėtume, turbūt dažnai kyla neaiškumų ir dvejonių, kaip juos tinkamai panaudoti formuojant savo įvaizdį. Jei mėgstate papuošalus, tikrai nebūtina turėti jų labai daug. Reikėtų pasirūpinti, kad po ranka visada būtų tokių papuošalų, kuriais lengvai galėtumėte pasipuošti skirtingomis progomis. Todėl norime jums pateikti keletą papuošalų stiliaus patarimų, kurie padės formuojant išskirtinį įvaizdį.

Nuspręskite, į ką reikėtų sutelkti pagrindinį dėmesį

Renkantis papuošalus, labai svarbu nuspręsti, kuris jūsų įvaizdžio akcentas bus pagrindinis. Jei norite, kad visas dėmesys būtų sutelktas į aprangą, tuomet rinkitės ne itin ryškius papuošalus, o jei norite, kad akcentu taptų jūsų papuošalai, rinkitės kukliau atrodančius drabužius ir išskirtinius papuošalus.

Atsižvelkite į tendencijas, tačiau aklai jų nesekite

Ne visos vyraujančios papuošalų tendencijos tinka absoliučiai visiems. Ne kiekviena moteris atrodys įspūdingai, išsidažiusi lūpas ryškiai raudonos spalvos lūpdažiu ir pasipuošusi deimantiniu pakabuku. Madingiems papuošalams, kuriais pasipuošusi atrodysite mažų mažiausiai keistai, neverta išlaidauti. Su vyraujančiomis mados tendencijomis galima susipažinti, tačiau taikant jas sau asmeniškai, reikia pasitelkti kūrybiškumą.

Derinkite skirtingų rūšių metalus

Jūsų papuošalų kolekcijose tikriausiai bus papuošalų iš sidabro, aukso ir platinos, galbūt inkrustuotų deimantais ar kitais brangiaisiais ir pusbrangiais akmenimis. Tačiau nebūtina rinktis vien tik auksinius arba vien tik sidabrinius papuošalus. Pavyzdžiui, platininė grandinėlė su pakabuke esančiu deimantu puikiai derės su auksine apyranke. Trumpiau tariant, galima derinti skirtingus metalus ir sukurti originalų derinį.

Sluoksniuokite vėrinius

Papuošalų sluoksniavimas yra labai „stiprus“ stiliaus sprendimas, nes jo pagalba galima tiek sugadinti savo įvaizdį, tiek ir pakylėti jį į aukštesnį lygį. Todėl sluoksniuojant du arba daugiau vėrinių, reikia elgtis labai atsargiai. Per daug intensyvių ir tamsių spalvų vėrinių sluoksniavimas gali sugadinti įvaizdį. Pasistenkite rinktis vėrinius pagal jų formą ir spalvą.

Ne mažiau svarbu, kad sluoksniuojami vėriniai derėtų prie pasirinktų drabužių. Kostiumėlis, prie kurio norite sluoksniuoti dekoratyvinius vėrinius, kurie iš karto atkreiptų dėmesį, turėtų būti kuo kuklesnis, kad tokie pasirinkti stiliaus sprendimai nekonkuruotų tarpusavyje ir nesuformuotumėte „perkrauto“ įvaizdžio.

Auskarai gali būti labai svarbiu akcentu

Jei mėgstate auskarus, juos reikėtų rinktis labai atidžiai. Tai svarbus papuošalas, nuo kurio priklauso, kaip atrodys jūsų veidas. Jei nusprendžiate segėti daugiau nei vieną auskarų porą, juos reikėtų rinktis labai kruopščiai, neleidžiant sau persistengti. Renkantis auskarus, reikia atsižvelgti į šukuoseną, plaukų ilgį ir makiažą. Pavyzdžiui, prie ilgų, laisvai krentančius plaukų šukuosenos tiks ilgesni ir masyvesni auskarai.

Atidžiai rinkitės apyrankes

Apyrankės gali būti labai svarbios formuojamam įvaizdžiui. Jei savo papuošalų kolekcijoje turėsite tris arba keturias skirtingų dydžių, spalvų ir iš skirtingų metalų pagamintas apyrankes, to gali visiškai pakakti, kad kiekvienai progai turėtumėte puikų derinį. Be to, apyrankes tinka sluoksniuoti, tačiau tokiu atveju reikėtų sluoksniuoti tik vienos rūšies papuošalus, t.y. tik apyrankes, tik kaklo papuošalus arba tik žiedus, bet ne visus juos kartu.

Net ir smulkūs žiedai turi didelę reikšmę

Galbūt iki šiol manėte, kad smulkus žiedelis ant jūsų mažojo piršto neturi jokios reikšmės jūsų įvaizdžiui? Tačiau iš tikrųjų taip nėra, nes ir tokia iš pažiūros mažytė detalė turi didelės įtakos jūsų stiliui. Todėl nuo šiol rekomenduojame kruopščiai rinktis žiedus, ypač jei bendravimo metu mėgstate gestikuliuoti rankomis, nes tokiu atveju jūsų žiedai neliks nepastebėti ir suteiks jūsų įvaizdžiui dar daugiau žavesio.

Individualaus stiliaus formavimas pasitelkiant papuošalus yra labai įdomus ir malonus užsiėmimas – ypač, jei leidžiate sau eksperimentuoti. Kaskart išsirinkę papuošalus kritiškai save įvertinkite prieš veidrodį. Jei jaučiatės patogiai ir pasitikite savimi, metas pasitikti dieną!

Grįžti į tinklaraštį