Papuošalai vaikams: patarimai, kaip juos išsirinkti

Papuošalai vaikams: patarimai, kaip juos išsirinkti

Vaikiški papuošalai jau kurį laiką yra tapę labai populiariu pasirinkimu ieškant dovanos mūsų mažiesiems. Nesvarbu, ar tai būtų sidabrinis pakabukas ir apyrankė krikštynų proga, ar gintariniai karoliai ir auksiniai auskariukai gimtadienio proga, papuošalai vaikams yra nuostabus būdas svarbiems vaiko gyvenimo etapams pažymėti. Todėl šiandien norime pakalbėti apie tai, į ką reikėtų atsižvelgti ieškant juvelyrinių dirbinių vaikams.

Tinkami juvelyriniai dirbiniai vaikams

Renkantis papuošalą savo vaikui arba giminaičių ar draugų vaikams, reikėtų atsižvelgti į kelis praktinius aspektus, nes labai svarbu, kad tie papuošalai tiktų numatytai progai ir būtų kuo saugesni.

  • Gintaro dirbiniai gali būti dovanojami kūdikiams visų pirma dėl gintaro gydomųjų savybių – gintaro rūgštis slopina uždegimus ir veikia raminamai, todėl ypač tinka tame gyvenimo etape, kai dygstantys dantukai sukelia vaikui nemalonių pojūčių.
  • Paprastą grandinėlę galima dovanoti paaugusioms mergaitėms ir berniukams; ji puikiai tinka kasdieniam nešiojimui.
  • Jei vaiko ausys pradurtos, galima dovanoti auskarus prie ausies. Geriausia būtų rinktis auksinius auskarus, nes šis taurusis metalas beveik nesukelia neigiamų reakcijų.
  • Vaikams labai tinka ir vaikiškos apyrankės.

Veiksniai, į kuriuos turėtumėte atsižvelgti

Kaip minėta, ieškant kūdikiams ir vaikams tinkamų papuošalų, būtina gerai apgalvoti savo sprendimą, labai atidžiai įvertinant visus svarbiausius veiksnius, nuo kurių priklauso, ar papuošalas vaikui bus saugus – nuo papuošalo stiliaus iki dydžio ir patogumo.

Medžiagos

Vaikų odos reakcija į tam tikrus metalus gali būti stipri, ypač kai oda prakaituoja. Todėl geriausia orientuotis į papuošalus, pagamintus iš gryno tauriojo metalo, pvz., aukso. Tuo tarpu labai jautriems vaikams patariama rinktis papuošalus iš hipoalerginių metalų, tarp kurių platina ir sterlingo sidabras. Jau minėtas auksas taip pat gali būti hipoalerginis, jei jo sudėtyje nebus nikelio.

Saugumas

Jei padovanotą papuošalą vaikas galės nešioti nuolatos, ieškant vaikiškų papuošalų, būtina atsižvelgti ir į jų saugumą. Pavyzdžiui, mažiems vaikams netinka papuošalai, kuriuose yra labai smulkių detalių, kaip antai mažyčiai karoliukai, kad vaikas jų netyčia neprarytų.

Papuošalo nereikia dėvėti vaikui žaidžiant, jei yra tikimybė, kad žaisdamas vaikas gali susižeisti arba pamesti papuošalą. Taip pat, vaikai papuošalų neturėtų nešioti pernelyg ilgai arba miego metu. Be abejo, svarbu, kad papuošalai būtų reguliariai valomi, siekiant išvengti infekcijos rizikos. Galiausiai nepamirškite, kad papuošalus, kaip ir drabužius, vaikai išauga, todėl reikia stebėti, kad jie nepasidarytų per maži.

Papuošalų dizainas

Visuomet geriausia rinktis specialiai vaikams skirtus papuošalus, nes tokie juvelyriniai dirbiniai būna sukurti atsižvelgiant į vaikų saugumą. Tokie papuošalai paprastai gaminami iš atitinkamų metalų, kurie nekelia alergijos, turi saugų užsegimo mechanizmą ir kt.

Dydis ir patogumas

Prieš nusprendžiant, kokį papuošalą norėsite nupirkti vaikui, turite gerai žinoti, kokio dydžio papuošalas jam geriausiai tiktų, būtų tinkamo dydžio ir patogus. Vertėtų rinktis tokius papuošalus, kurie nekliūna ir nekelia papildomų sunkumų judant, nes vaikai yra judrūs ir daug laiko praleidžia žaisdami.

Pavyzdžiui, jei norite savo vaikui išrinkti vaikišką apyrankę, būtinai išmatuokite vaiko riešą. Tai galite labai lengvai padaryti naudodami virvelę ar juostelę. Kai žinosite tikslią riešo apimtį, atsižvelgiant į papuošalo ilgį ir stilių, papildomai pridėkite 1-2 cm, kad vaikiška apyrankė nespaustų ir būtų patogi nešioti. Tuo tarpu, jei norite išrinkti vaikišką žiedą, popieriaus juostele apvyniokite vaiko pirštą ir žinosite, koks turi būti žiedo dydis.

Tikimės, kad šie patarimai padės jums lengviau išrinkti papuošalus vaikams. Tačiau, jei ieškant juvelyrinių dirbinių vaikams, jums kils papildomų klausimų, mes visuomet pasiruošę jums padėti!

Grįžti į tinklaraštį