Kaip pasirinkti papuošalus, tinkančius prie kiekvienos aprangos

Kaip pasirinkti papuošalus, tinkančius prie kiekvienos aprangos

Formuojat išbaigtą įvaizdį, labai svarbus vaidmuo tenka papuošalams. Tinkamai parinkti papuošalai gali padėti sujungti aprangos detales, spalvas ir stilių į vientisą įvaizdį, o netinkamai parinkti papuošalai gali įvaizdį sugadinti. Todėl labai svarbu išmokti tinkamai pasirinkti papuošalus, kad jūsų sukurtas įvaizdis būtų išbaigtas ir trauktų aplinkinių dėmesį. Šiame straipsnyje pakalbėsime apie tai, kaip tai padaryti.

Pagalvokite apie progą

Renkantis papuošalus, kaip ir aprangos detales, pirmiausia reikėtų atsižvelgti į progą. Vieni papuošalai yra pernelyg puošnūs oficialiems renginiams, o kiti – per daug ekstravagantiški kasdienai. Jei puošiatės tokiam renginiui kaip vestuvės, kokteilių vakarėlis ar pasimatymas, tiks elegantiški ir oficialūs papuošalai, pvz., prabangūs klasikinio stiliaus papuošalai.

Kasdienei aprangai reikia ne tokių įmantrių papuošalų. Tokiu atveju galite žaisti su įvairiomis tendencijomis ir eksperimentuoti su skirtingais stiliais. Laisvalaikio aprangai galima taikyti žaismingesnius papuošalus.

Pradėkite nuo spalvų rato

Vienas paprasčiausių papuošalų ir aprangos derinimo būdų yra tai daryti pagal spalvų ratą. Naudodamiesi spalvų ratu pasistenkite atrasti įdomesnių spalvinių derinių, kurie padėtų jums peržengti standartinius rėmus. Spalvų teorija padės jums sukurti harmoningą aprangą, pasižyminčią įdomiais akcentais.

Kartu vertėtų atsižvelgti ir į atspalvį bei spalvos intensyvumą – juos taip pat reikia derinti. Jei jūsų aprangai būdinti prislopinti spalviniai tonai – analogiško intensyvumo ir atspalvio papuošalai būtų idealiausias pasirinkimas.

Apibrėžkite savo stilių

Tai, kaip apibrėžiate savo drabužių stilių, galima pritaikyti ir papuošalams. Jei mėgstate vadovautis tam tikromis estetikos taisyklėmis, tai gali gerokai palengvinti papuošalų pasirinkimą. Taigi, pirmiausia įvertinkite, ar jūsų drabužiai dažniausiai yra juodos spalvos ir odiniai? O gal renkatės rafinuotesnius ir paprastesnių modelių drabužius? Galbūt mėgstate laisvą stilių su boho įtaka, dažnai dėvite džinsus ir plazdančias palaidines?

Jei galėsite aiškiai apibūdinti savo aprangos stilių, bus daug lengviau rasti tinkamų papuošalų. Pavyzdžiui, „aštresnį“ stilių mėgstančios moterys gali rinktis daugiasluoksnius vėrinius, daug metalo ir drąsius auskarus. Rafinuoto stiliaus gerbėjoms gali labiau tikti klasikiniai papuošalai.

O jei mėgstate pasimatuoti daugybę skirtingų stilių, papuošalų skirstymas į kategorijas vis tiek gali padėti. Turėsite papuošalų, kuriuos žinote, kad jie tinka tam tikrai estetikai. Tačiau kai norėsite šiek tiek pašėlti ir maišyti stilius, vis tiek žinosite, kokius papuošalus pasiimti.

Atsižvelkite į iškirptę

Kai kalbama apie vėrinius, reikėtų atkreipti dėmesį į viršutinių drabužių ir suknelių iškirptės stilių. Geriausia, jei šie du elementai derėtų ir vienas kito neužgožtų. Kaklo vėrinys nederantis prie iškirptės gali sukurti disbalansą, kuris sugadins visą įvaizdį. Apskritai geriausia vadovautis iškirptės forma ir rinktis papuošalus, kurie ją atkartotų.

Kaklo grandinėlė turėtų būti keliais centimetrais aukščiau pradžios. Ilgesni karoliai geriausiai atrodo su paprastomis iškirptėmis, kurios neturi daugybės detalių ir elementų. Kuo daugiau odos atidengiate, tuo sudėtingesnis gali būti jūsų vėrinys.

Pasirinkite pagrindinį elementą

Kad aprangos stilius atrodytų gerai apgalvotas, geriausia pasirinkti vieną pagrindinį akcentą. Derindamos daug drąsių detalių, galite susikurti perdėtai atsainų įvaizdį. Be to, papuošalai gali užgožti, o ne papildyti jūsų įvaizdį. Pagalvokite apie pagrindinius savo papuošalų tipus: auskarus, vėrinius, apyrankes ir žiedus. Prie kiekvienos aprangos turėtumėte pasirinkti vieną arba ne daugiau kaip du variantus, kuriuose papuošalai būtų laikomi pagrindiniais elementais.

Pavyzdžiui, turėtumėte vengti vienu metu dėvėti ryškius auskarus ir drąsų vėrinį, nes užgošite viršutinę aprangos dalį, o apatinė dalis atrodys nesubalansuota. Verčiau išbandykite drąsių auskarų porą su paprastu vėriniu. Jei norite dviejų dalių, drąsius auskarus geriausia derinti su masyvesne apyranke ir žiedais. Taigi, turėtų būti pasirinktas vienas išsiskiriantis papuošalas, o kiti papuošalai – papildyti pagrindinį akcentą.

Atsižvelkite į odos atspalvį

Jūsų odos atspalvis taip pat turi įtakos jūsų įvaizdžiui. Tikriausiai jau turite spalvų, kurių nemėgstate arba manote, kad jos nepapildo jūsų įvaizdžio. Šį principą taikykite ir papuošalams. Kaip drabužiai, taip ir papuošalai turi derėti prie jūsų odos atspalvio.

Vėsesni odos tonai puikiai dera su balta, auksine ir sidabrine spalvomis. Brangakmeniai, pavyzdžiui, raudonos, violetinės ir mėlynos spalvos, taip pat papildo vėsesnius odos tonus. Auksas geriausiai dera su šiltesniais tonais ir puikiai tinka tamsiaplaukėms. Geltonos, oranžinės, žalios spalvos optimaliai tinka šiltiems tonams. Neutralūs odos tonai puikiai dera su aukso, sidabro ir daugelio brangakmenių spalvomis.

Stenkitės sluoksniuoti

Šiuo metu madinga papuošalus sluoksniuoti. Trijų skirtingų ilgių vėrinių kombinacija – puikus būdas žaisti su stiliais, suteikiant papuošalams daugiau tekstūros ir svorio. Didelis brangakmenis su dviem plonytėmis grandinėlėmis puikiai tinka bet kokiam kasdieniam įvaizdžiui.

Apyrankių ir žiedų sluoksniavimas taip pat madingas. Apyrankes pabandykite papildyti karoliukais, tekstūromis ir spalvomis. Žiedų atveju išbandykite skirtingas formas ir išdėstymą. Lygiai taip pat įvairių formų ir dydžių auskarai gali atskleisti jūsų asmenybę ir suteikti aprangai unikalų atspalvį.

Grįžti į tinklaraštį