Kaip išsirinkti jums tinkantį kaklo vėrinį

Kaip išsirinkti jums tinkantį kaklo vėrinį

Tinkamai pasirinktas kaklo vėrinys gali išryškinti ir pabrėžti bet kokią aprangą ir tapti pagrindiniu moters įvaizdžio akcentu. Jei galvojate įsigyti naują kaklo vėrinį, siūlome kelis praktiškus patarimus, kurie padės jums tai padaryti.

Standartinio kaklo vėrinio ilgio vadovas

Parduodami moteriški kaklo vėriniai paprastai yra standartinių ilgių. Todėl galite vadovautis žemiau pateiktais duomenimis, kad lengviau suprastumėte, kaip ant jūsų atrodytų skirtingo ilgio vėriniai.

  • 35 cm vėrinys: toks vėrinys labai priglunda prie kaklo.
  • 40 cm vėrinys: ant smulkesnio sudėjimo moterų kaklo jis kabo laisvai ir krenta ties raktikauliu. Apvalesnių kūno formų moterims jis gali labiau panašėti į vėrinį, smarkiai priglundantį prie kaklo.
  • 45 cm vėrinys: įprastas daugelio moterų pasirinkimas, elegantiškai krentantis ties raktikauliais.
  • 50 cm vėrinys: toks vėrinys krenta šiek tiek žemiau raktikaulių.
  • 55 cm vėrinys: siekia krūtinės viršų arba būna šiek tiek aukščiau krūtinės lygio.

Kaklo apimtis

Prieš įsigyjant bet kokį vėrinį rekomenduojama išsimatuoti savo kaklo apimtį. Lengviausias būdas tai padaryti – pasinaudoti minkšta matavimo juostele ir glaudžiai apvynioti ją aplink kaklą. Prie tokiu būdu išmatuotos kaklo apimties pridėkite dar penkis centimetrus ir tai bus patogus ilgis renkantis labai glaudžiai kaklą apjuosiantį vėrinį, kurio ilgis paprastai būna 35 cm. O jei pridėsite 10 cm, tai bus puikus ilgas kaklo vėrinys su pakabuku. Ilgesni vėriniai geriau tinka ilgą kaklą turinčioms moterims, o trumpesniam kaklui tokio modelio vėrinių reikėtų vengti.

Figūros tipas

Kalbant apie kaklo vėrinius, nepamirškite, kad žmonių akys sustos ties ta vieta, kur baigiasi jūsų vėrinys, todėl jei nenorite, kad jie žiūrėtų į tam tikrą kūno dalį, venkite vėrinių, kurie pasibaigia būtent ties ta vieta. Moterims, turinčioms mažesnį biustą, puikiai tiktų ilga plona grandinėlė arba ilgos daugiasluoksnės grandinėlės. Tokių vėrinių, kurie baigiasi žemiau krūtinės linijos, turėtų vengti apkūnesnio sudėjimo moterys, nes tokio ilgio vėriniai tinkamai nekabės, todėl joms rekomenduojami trumpesni vėriniai. Tuo tarpu ilgas vėrinys, kuris baigiasi ties liemeniu, išryškins liemens liniją.

Veido forma

Reikėtų žinoti, kad kaklo vėrinys taip pat įrėmina ir veidą. Lygiai taip pat kaip ir jau minėtos figūros tipo atveju, kaklo vėrinys gali padėti pabrėžti gražiausius veido bruožus ir savotiškai pakeisti jūsų išvaizdą.

  • Apvalios formos veido moterys turėtų vengti trumpų vėrinių ir tų, kurie labai glaudžiai apjuosia kaklą, nes tokiu būdu veido apvalumas išryškės dar labiau.
  • Ovalo formos veidą turinčios moterys gali rinktis bet kokios formos, ilgio ir tipo kaklo vėrinius.
  • Pailgo veido moterims, kurios gali norėti sukurti platesnio veido įvaizdį ir sušvelninti jo formą, reikėtų rinktis trumpesnius vėrinius.
  • Širdies formos veidui puikiai tinka glaudžiai kaklą apjuosiantys vėriniai ar bet kokie kiti trumpi kaklo vėriniai, nes jie sukuria pilnumo iliuziją ir subalansuoja siaurą smakrą.

Ūgis

Ūgis yra dar vienas veiksnys, į kurį reikia atsižvelgti renkantis kaklo vėrinį. Moterims, kurių ūgis mažesnis nei 165 cm, geriausiai tinka 40-50 cm ilgio vėriniai. 165–175 cm ūgio moterims tinka bet kokio ilgio vėriniai. Aukštesnės moterys, kurių ūgis yra 175 cm ir daugiau, taip pat gali nešioti bet kokio ilgio kaklo vėrinius. Ilgesni vėriniai geriausiai tinka aukštesnėms moterims, nes jie pabrėžia aukštą figūrą.

Tikimės, kad šie patarimai jums bus naudingi ir padės išsirinkti tinkamą kaklo vėrinį – belieka  peržiūrėti šiuolaikinių kaklo vėrinių asortimentą ir įsigyti papuošalą, kuris atitiktų jūsų figūros tipą ir ūgį, veido formą, o taip pat jūsų individualų skonį.

Grįžti į tinklaraštį